Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 8. december 2022
20.04.2021
12:32
Gasilci PGE Krško
Foto: arhiv ePosavje
V Kostanjevici na Krki se je v ponedeljkovem večeru zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba poškodovala. Krški poklicni gasilci so zjutraj posredovali tudi na Gorenjih Skopicah.

Nesreča v Kostanjevici na Krki

KOSTANJEVICA NA KRKI V ponedeljkovem večeru, na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo ob 19.41, se je na cesti v naselju Kostanjevica na Krki prevrnilo osebno vozilo.

Reševalci so voznika odpeljali v brežiško bolnišnico

Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so kraj zavarovali, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem, nevtralizirali razlite motorne tekočine, postavili vozilo na kolesa in ga odstranili. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so ponesrečenca oskrbeli in ga z reševalnim vozilom prepeljali v brežiško bolnišnico.

(12:31) Policisti uradno o nesreči

24-letnik pod alkoholom in s preveliko hitrostjo s ceste

Nekaj pred 20. uro so bili policisti Policijske postaje Krško obveščeni o prometni nesreči v Kostanjevici na Krki. Policisti so po opravljenem ogledu ugotovili, da je 24-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil.

Napihal kot pravi trobentač

Krški reševalci so lažje poškodovanega voznika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,00 miligrama alkohola (2.08 g/kg). Policisti bodo tako o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Iz cisterne je iztekalo kurilno olje

Že zjutraj, ob 5.44 je bilo, so gasilci Poklicne gasilske enote Krško posredovali na Gorenjih Skopicah v občini Brežice, kjer jer iz rezervoarja iztekalo kurilno olje. Gasilci so protipožarno zavarovali kraj dogodka, v sode prečrpali okoli tisoč litrov kurilnega olja in s posutjem vpojnega sredstva očistili oljni madež, do onesnaženja okolja ni prišlo.

(eP)

kostanjevica na krki
pge krško
nmp krško
brežice

Pridružite se nam