Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
20.05.2022
21:49
Kostanjevica na Krki, september 2020
Foto: ePosavje.com
V reki Krki je občan v četrtkovem večeru našel več neeksplodiranih ubojnih sredstev, v petek zjutraj delovna nesreča na Čatežu ob Savi.

V Krki našel več neeksplodiranih ubojnih sredstev

V četrtek ob 19.03 je občan pri potapljanju v reki Krki v Kostanjevici na Krki našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske, Zahodnoštajerske in Gorenjsko-Ljubljanske regije so v petkovem dopoldnevu odstranili in na kraju varno uničili minometno mino kalibra 81 mm, minometno mino 50 mm, tulec 20 mm, dva kosa topovske granate 50 mm, dve ročni bombi in štiri kose pehotnega streliva, vse ostanek II. svetovne vojne. Obveščene so bile pristojne službe.

Poškodba pri košnji

Zjutraj se je ob 9.02 na Čateški ulici na Čatežu ob Savi pri košnji trave poškodovala občanka. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so občanko prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

NMP Krško, rešilec 112

Trije klici, eno naročilo

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali tri pozive za nujno medicinsko pomoč. Dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto smo posredovali naročilo za odvoz poginule živali.

kostanjevica na krki
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi