Skip to main content
V Posavju -0.3° C Četrtek, 9. februar 2023
24.01.2022
17:33
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so med vikendom obravnavali trideset prometnih nesreč z materialno škodo in tri v katerih so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

Zapeljal v koše za smeti in pobegnil

Izsledili so ga v Brežicah

KRŠKO V petek zvečer so policiste obvestili o vozniku, ki se je pri mladinskem centru v Krškem zaletel v klopi, koše za smeti in ograjo, nato pa s kraja nesreče s poškodovanih vozilom odpeljal. Vozilo so v Brežicah opazili policisti iz patrulje vodnikov službenih psov. Ko so dobre pol ure po dogodku voznika ustavili, so ugotovili, da je 41-letni voznik pijan – preizkus alkoholiziranosti je namreč pokazal 1,0 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so tujega državljana pridržali in naslednji dan zjutraj privedli pred sodnika za prekrške.

Dva sta šofirala brez veljavnih papirjev

V Krškem brez vozniške 37-letnik

V noči iz petka na soboto so krški policisti ustavili 37-letnega državljana iz Bosne in Hercegovine, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, njega pa pridržali in ga dopoldne privedli na okrajno sodišče.

V Cerkljah ob Krki pa 35-letnik

Prometni policisti so v Cerkljah ob Krki v nedeljo dopoldne ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, zanj pa uvedli postopek o prekršku.

17-letnik vozil brez vozniškega dovoljenja

V nedeljo zvečer so policisti v Krškem obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 17-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v jekleno drsno ograjo ob cesti. V postopku so ugotovili, da sicer ni vozil pod vplivom alkohola, je pa vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avto zasegli.

(eP)

krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi