Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
20.12.2021
09:47
Z Golfom na tirih
Foto: PGD Sevnica
V nedeljo v Posavju tri prometne nesreče, dve sta se zgodili pri Gornjem Brezovem in ena na Obrežju. V tej nesreči so se poškodovale štiri osebe.

V nedeljo tri nesreče

Prva na Gornjem Brezovem

Prva nesreča se je v nedeljo zgodila ob 5.31 je pri Gornjem Brezovem. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, posuli cestišče z vpojnimi snovmi in ga počistili ter nudili pomoč policiji in vlečni službi.

Druga na Gornjem Brezovem

Pol dneva kasneje je ob 17.55 v naselju Gornje Brezovo na cestno železniškem prehodu osebno vozilo zapeljalo na železniške tire in tam obstalo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so odklopili baterijo, s tehničnim posegom vozili izvlekli na cestišče in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. V tem času je bil železniški promet oviran, v nesreči ni bilo poškodovanih, so pa o dogodku obvestili vse pristojne službe.

Verižno trčenje na Obrežju

Ob 18.42 pa je na avtocesti pri naselju Obrežje v smeri mednarodnega mejnega prehoda Obrežje prišlo do naleta štirih osebnih vozil. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško ki so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj dogodka, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so oskrbeli štiri osebe in jih prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Policisti uradno o nesrečah v Posavju

Zapeljal na tire in zapustil kraj nesreče

V nedeljo nekaj pred 18. uro so bili policisti obveščeni, da na železniških tirih med Blanco in Sevnico vozilo ovira železniški promet. Na Slovenskih železnicah so do odstranitve ovire ustavili železniški promet, policisti pa so zbrali obvestila in ugotovili, da je 32-letni voznik osebnega avtomobila VW golf na prehodu ceste čez železniško progo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in obstal na železniških tirih.

Pijan za volanom

Povzročitelj nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola, je zapustil kraj nesreče. Policisti mu bodo zaradi številnih kršitev izdali plačilni nalog.

66-letni Švicar trčil v stoječo kolono vozil

Nekaj pred 19. uro pa se je zgodila prometna nesreča z udeležbo štirih vozil na avtocesti pri Obrežju v smeri proti Hrvaški. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 66-letni državljan Švice, ki je pred mejnim prehodom trčil v stoječo kolono vozil. 

Plačal bo

Reševalci so dve poškodovani voznici in dva potnika v njunih vozilih oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, povzročitelju nesreče pa so policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Prejšnji teden v Posavju sedem izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili sedem izrednih dogodkov, od tega enega v občini Krško, dva v občini Brežice in štiri v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali dvanajst pozivov za nujno medicinsko pomoč.

sevnica
brežice
pgd sevnica
pge krško
nmp brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja