Skip to main content
Torek, 30. maj 2023
30.11.2020
11:36
Nesreča na Radni pri Sevnici
Foto: PGD Sevnica
V nedeljo zvečer v nesreči na Radni pri Sevnici s ceste v drevo, voznika so reševalci prepeljali v v celjsko bolnišnico. Prejšnji teden so v Posavju zabeležili 17 izrednih dogodkov.

V nesreči na Radni pri Sevnici s ceste v drevo

Poškodovano osebo so reševalci prepeljali v bolnišnico

Ob 21.00 se je v naselju Radna, občina Sevnica, občan z osebnim vozilom zaletel v drevo. V nesreči se je ena oseba poškodovala, ki so jo reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Celje.

Posredovali so tudi gasilci in policisti

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji, razsvetljevali kraj nesreče, izvlekli vozilo na cestišče in cestišče počistili.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

36-letnik s ceste zaradi neprilagojene hitrosti

Sevniški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 36-letni voznik osebnega avtomobila pripeljal iz smeri Konjskega, pri Radni zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovano potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti so še ugotovili, da je bil povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prejšnji teden v Posavju 17 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili sedemnajst izrednih dogodkov, od tega tri v občini Brežice, eden v občini Kostanjevica na Krki, sedem v občini Krško in šest v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali pet pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pgd sevnica
nmp sevnica
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi