Skip to main content
V Posavju -4.7° C Sreda, 8. februar 2023
07.06.2021
10:07
Nesreča, Gabrje pri Sevnici, 6. junij 2021
Foto: PGD Sevnica
Prva junijska nedelja je na naših cestah žal znova vzela življenje. Med Boštanjem in Tržiščem sta se zgodili dve nesreči, v prvi je življenje izgubil 67-letnik, še ena oseba hudo poškodovana.

Čelno trčenje pri naselju Gabrje

SEVNICA V nedeljo ob 11.36 sta v naselju Gabrje, občina Sevnica, trčili osebni vozili. Po prvih ugotovitvah oolicistov je 67-letni voznik iz okolice Sevnice peljal iz Boštanja proti Tržišču ter v desnem ovinku iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v nasproti vozečo voznico, ki je pravilno pripeljala po svoji strani proti Boštanju.

67-letni voznik je umrl na kraju, voznica drugega avtomobila je v nesreči dobila hude telesne poškodbe, sevniški reševalci so jo odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer pa je po podatkih iz bolnišnice izven življenjske nevarnosti.

Kot pravijo policisti, bo točen vzrok smrti pokazala obdukcija. Ogled kraja so opravili prometni policisti iz Novega mesta, o nesreči so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in okrožno državno tožilko. Cesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta približno tri ure.

Cesta je bila zaprta skoraj tri ure

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila, posuli razlite motorne tekočine in preprečili nadaljnje iztekanje, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, vlečni službi pri odstranitvi vozil ter policiji pri usmerjanju prometa. 

Nesreča pri naselju Gabrje

Nesreča dobre tri ure pozneje

Komaj nekaj ur po odprtju ceste se je nekaj kilometrov bližje Sevnici na omenjeni cesti zgodila še ena nesreča. Ob 17.12 je namreč v naselju Laze pri Boštanju osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho.

Trije poškodovani

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so opravili pregled in zavarovali kraja dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje nevarnih tekočin ter nudili pomoč policiji in reševalcem nujne medicinske pomolči Sevnica, ki so tri poškodovane osebe oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Brežice.

Prejšnji teden 15 izrednih dogodkov

V preteklem tednu smo na območju Posavja zabeležili petnajst izrednih dogodkov, od tega štiri v občini Krško, pet v občini Brežice in šest v občini Sevnica.

Kje v ponedeljek ne bo električne energije?

Distribucijska enota Krško obvešča odjemalce električne energije, da bo danes zaradi rednih vzdrževalnih del na elektroenergetskih napravah prekinjena dobava električne energije na področju nadzorništva Sevnica med 8. in 14. uro na območju TP Sončnik, nizkonapetostno omrežje – Staro Dobje in na področju nadzorništva Krško okolica med 8. in 12. uro na območju TP Sremič, nizkonapetostno omrežje – Tri Lučke.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali 11 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja