Skip to main content
V Posavju 3.1° C Petek, 2. december 2022
04.08.2022
10:50
Policija, marica
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so znova imeli veliko dela pri nadzoru državne meje, v Ločah in na Cirniku so prijeli 40 tujcev, njihovi kolegi na Obrežju so v srbskem tovornjaku odkrili štiri Afganistance.

Dogodki na meji

V srbskem tovornjaku štirje Afganistanci

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. V tovornem delu so odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskusili izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Pri Ločah in na Cirniku prijeli 40 tujcev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Preloke pri Črnomlju izsledili in prijeli državljana Alžirije in državljana Iraka in na območju občine Brežice v Ločah in na Cirniku 19 državljanov Burundija, deset državljanov Bangladeša, sedem državljanov Indije, tri državljane Kube in državljana Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

brežice
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja