Skip to main content
Petek, 1. marec 2024
01.04.2021
09:34
Požar v občini Kozje
Foto: PGD Podsreda
V občini Kozje v sredo dva požara v naravi, na enem od požarov se je poškodoval gasilec, reševalci so ga odpeljali v celjsko bolnišnico. Zvečer je zagorelo tudi na Gornjem Brezovem.

V občini Kozje v sredo dva požara v naravi

Ogenj ušel izpod nadzora

O prvem požaru so bili na številki 112 obveščeni ob 13.31, ko je v Ješovecu pri Kozjem v občini Kozje pri kurjenju na travniku ogenj ušel iz nadzora in se razširil v gozd. Gasilci PGD Kozje, Lesično-Zagorje-Pilštanj , Buče in Podsreda so omejili in pogasili požar ter prekopali posamezna žarišča, požar je poškodoval približno 1000 kvadratnih metrov podrasti v gozdu.

Na drugi intervenciji poškodba enega od gasilcev

Dobre tri ure pozneje, ob 16.34, pa je v Bistrici gorel travnik in podrast v gozdu. Gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje, Kozje, Buče in Podsreda so omejili in pogasili požar in prekopali posamezna žarišča. Ogenj je poškodoval približno 1500 kvadratnih metrov podrasti v gozdu.

Kot pravijo na servisu 112, se je pri intervenciji poškodoval eden od gasilcev. Reševalci nujne medicinske pomoči Šmarje pri Jelšah so ga oskrbeli na kraju in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Celje v nadaljnjo oskrbo.

Kaj o požarih pravijo policisti?

Napisali bodo dva plačilna naloga

V Ješovcu pri Kozjem so policisti ugotovili, da je občan kuril suho travo, pri tem mu je ogenj ušel izpod nadzora in se je razširil na podrast ob začetku gozda. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Buče, Kozje, Podsreda in Lesično, zoper občana bodo policisti podali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o gozdovih.

Poškodoval se je 29-letnik

Nekaj pred 17. uro pa so bili obveščeni o travniškem požaru na območju Bistrice pri Kozjem, kjer je pogorelo okoli pol hektarja podrasti. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Podsreda, Kozje, Lesično. Pri gašenju se je lažje telesno poškodoval 29-letni gasilec iz PGD Kozje. "Policisti zbirajo obvestila o osebi, ki je zanetila požar in bodo po povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o gozdovih," pravijo v sporočilu.

Požar tudi na Gornjem Brezovem

Goreli tramovi in trava

Nekaj po 19.30 uri, ob 19.41 je bilo, pa so na Gornjem Brezovem v občini Sevnica posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, kjer so ob železniški progi goreli trije tramovi in trava. Gasilci so požar pogasili, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
kozje
pgd radeče

Pridružite se nam

Poglejte tudi