Skip to main content
V Posavju N/A° C Sreda, 17. april 2024
17.09.2021
20:32
Rešilec NMP Sevnica
Foto: arhiv ePosavje
V treh petkovih prometnih nesrečah tri osebe poškodovane. Popoldne nesreča na mostu čez avtocesto pri Vihrah, proti večeru v slabih desetih minutah nesreča pri Župelevcu (Brežice) in Gabrju (Sevnica).

Nesreča med Župelevcem in Bizeljskim

(19:46) Ena oseba poškodovana

V uradni informaciji o nesreči v občini Brežice pravijo, da je ob 17. uri in 33 minut v naselju Stara vas - Bizeljsko v občini Brežice kombinirano vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo.

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu, reševalci nujne medicinske pomči Brežice so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

(17:45) Sirene čez krško in brežiško občino

Na Regijskem centru za obveščanje Brežice so bili o popoldanski nesreči v občini Brežice obveščeni ob 17. uri in 33 minut. Iz garaž na Tovarniški ulici v Krškem so izvozili krški poklicni gasilci, promet na relaciji poteka oteženo, prosimo za strpnost in potrpežljivost za volanom.

(18:01) O nesreči na Vihrah

Ob 14.20 sta v naselju Gorenje Skopice v občini Brežice trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu poškodovane osebe, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, preprečili iztek tekočin v meteorni jašek, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe in s tehničnim posegom odstranili tovorno vozilo z vozišča.

Reševalci nujne medicniske pomoči Brežice so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

(17:42) Popoldne nesreča tudi med Vihrami in Skopicami

Popoldne, okoli 14.30 ure je bilo, se je prometna nesreča zgodila med Vihrami in Gorenjimi Skopicami v občini Brežice. Na mostu čez avtocesto sta bila v nesreči udeležena osebno in tovorno vozilo, zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče - tovornjak je namreč zablokiral oba pasova - je bila cesta dlje časa zaprta za ves promet.

Sevniški gasilci v petek dvakrat v akciji

(20:30) Svojci so voznika odpeljali v novomeško bolnišnico

Na cesti Mokronog – Boštanj se je ob 17.42 pri naselju Gabrje zgodila nesreča, ko je voznik z osebnim vozilom trčil v odbojno ograjo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, nudili pomoč policiji in delavcem vlečne službe. Na servisu 112 pravijo, da so poškodovanega voznika svojci prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

(18:03) Nesreča pri Jelovcu

Nekaj minut po nesreči pri Župelevcu v občini Brežice so bili na številki 112 obveščeni še o enem dogodku. Prometna nesreča se je namreč zgodila tudi pri Jelovcu, na cesti med Sevnico in Tržiščem.

(17:40) Zjutraj nesreča pri kraju Vejice

Že zjutraj, ob 7.42 je bilo, je v kraju Vejice v občini Šentjur prišlo do nesreče, ko je osebno vozilo prebilo varovalno ograjo in zapeljalo z vozišča.

Zaradi oddaljenosti kraja nesreče od Celja, od koder so izvozili gasilci Poklicne gasilske enote Celje, so iz Sevnice na pomoč odšli še gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica.

Gasilci so zavarovali kraj, odklopili akumulator vozila, preprečili iztekanje motornih tekočin ter nudili pomoč reševalcem, policiji in velečni službi pri nalaganju vozila. V nesreči k sreči ni bilo poškodovanih.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pge krško
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja