Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
22.06.2021
07:10
Požar Obrežje, 21. junij 2021
Foto: PGD Obrežje
V ponedeljkovem večeru so na številki 112 zabeležili dva požara, prvega na Jesenicah na Dolenjskem, slabe pol ure pozneje pa še na Florjanski ulici v Sevnici.

Protipehotna mina in nabojnik

V ponedeljek ob 9.11 je občan v kraju Slovenska vas v občini Brežice pri zemeljskih delih naletel na angleško protipehotno mino in nabojnik. Nevarni najdbi sta na kraju uničila pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjske in Ljubljanske regije ter Zahodnoštajerske regije.

Zagorelo ob reki Savi

Ob 20.30 je pri naselju Jesenice na Dolenjskem ob reki Savi gorelo v naravnem okolju. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje so pogasili večji kup gorečih odpadkov in nekaj gorečih krošenj vrbovih dreves.

Požar v kuhinji začeli gasiti že domačini

Šest minut pred 21. uro pa so na pomoč poklicali iz Florjanske ulice v Sevnici. Ob 20.54 je namreč tam zagorelo v kuhinji stanovanjskega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so požar, ki so ga domačini poskušali pogasiti, pogasili. Prostore so prezračili in pregledali s termovizijsko kamero ter odstranili vse tleče predmete iz kuhinje.
Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so eno osebo, ki se je nadihala dima na kraju oskrbeli in prepeljali v Zdravstveni dom Sevnica

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pgd sevnica
brežice
obrežje
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi