Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
11.04.2022
08:27
PGE Krško, intervencija
Foto: arhiv ePosavje
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 25 izrednih dogodkov, od tega 11 v občini Krško, 8 v občini Brežice in 6 v občini Sevnica.

Petek

V petek ob 7.19 je na Gmajni v občini Krško na pogorišču četrtkovega požara na gospodarskem objektu, ponovno zagorelo seno in pogoreli gradbeni material. Gasilci PGE Krško in PGD Smednik so požar pogasili. Na požarni straži so ostali gasilci PGD Smednik.

Sobota

Nesreča v Bukošku

V soboto ob 10.23 sta v naselju Bukošek v občini Brežice trčili osebni vozili, v nesreči se je poškodovala ena oseba. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in z absorbenti posuli razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Hladna fronta

Ob prehodu hladne fronte v sobotnem dopoldnevu so imeli več dela vzdrževalci cest. Ob 11.25 se je na Sremiško cesto v Krškem podrlo drevo. Oviro so odstranili in razžagali delavci komunalnega podjetja. Ob 11.50 se je v naselju Poklek nad Blanco, občina Sevnica na cesto in električno napeljavo podrlo drevo. Oviro so odstranili in razžagali delavci komunalnega podjetja, na kraju je bil prisoten dežurni delavec Elektra Celje.

Ob 12.15 se je v bližini naselja Šmarčna v občini Sevnica na cesto podrlo drevo, oviro so odstranili in razžagali delavci CGP Sevnica. Ob 12.32 se je v bližini naselja Orešje nad Sevnico, občina Sevnica na cesto podrlo drevo. Oviro so odstranili in razžagali delavci CGP Sevnica. Dobre pol ure pozneje je padlo drevo na cesto v naselju Pavlova vas v občini Brežice. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci CGP Brežice. Ob 13.28 se je na relaciji Loka pri Zidanem mostu – Radež v občini Sevnica na cesto podrlo drevo, ob 16.36 pa je drevo padlo na cesto Prilipe – Podgračeno v občini Brežice.

Rešili psa

Ob 12.09 so v Pavlovi vasi v občini Brežice gasilci Poklicne gasilske enote Krško s pomočjo vrvne tehnike rešili psa iz skalne police na katero je zdrsnil pri sestopu s pobočja v zapuščenem kamnolomu.

Nedelja

Dimniški požar v Dovškem

V nedeljo ob 15.00 so gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Senovo posredovali v Dovškem, kjer je prišlo do vžiga saj v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci so požar pogasili in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Nesreča v Mrzlavi vasi

Popoldne, ob 16.23 je bilo, je v naselju Mrzlava vas, občina Brežice, padel motorist. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, nudili pomoč reševalcem in policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so motorista na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice, o dogodku pa so obvestili pristojne službe.

Tri naročila dežurnemu higieniku in 19 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka zjutraj do ponedeljka zjutraj posredovali 19 pozivov za nujno medicinsko pomoć, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali tri naročila za odvoz poginule živali.

sevnica
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi