Skip to main content
V Posavju 29.8° C Četrtek, 29. julij 2021
23.12.2020
09:58
Požar v Venišah, 22. december 2020
Foto: arhiv ePosavje
V torkovem dopoldanskem požaru v gospodarskem poslopju v Venišah je ena oseba preminila, drugo so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

V požaru v Venišah ena oseba izgubila življenje

KRŠKO Kot pravijo na Regijskem centru za obveščanje Brežice, je ob 10.46 zagorelo v gospodarskem objektu v Venišah v občini Krško.

Krški poklicni gasilci in gasilci iz Leskovca in Velike Vasi

Gasilci Poklicne gasilske enote Krško ter gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Leskovec in prostovoljnega gasilskega društva Velika vas so požar pogasili, pregledali prostore in iznesli plinske jeklenke.

Ena oseba umrla, drugo so reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico

"V požaru je ena oseba preminula. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so drugo poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto," dodajajo v sporočilu, o dogodku pa so bile obveščene pristojne službe.

NMP Krško, PGE Krško

(17:36) To o požaru pravijo krški poklicni gasilci

"Polno razvit požar, obstajala je velika nevarnost eksplozije"

O požaru so več informacij posredovali krški poklicni gasilci. Ti so s tremi vozili in petimi gasilci tehničnimi reševalci na kraj požara prispeli ob 10. uri in 53 minut. Kot pravijo, je bil na ostrešju in etažnih prostorih polno razvit požar, obstajala je velika nevarnost eksplozije, saj so se v delu objekta nahajale barve in razredčila ter dve plinski jeklenki.

"Ko smo požar delno omejili, smo takoj pričeli s preiskovanjem prostorov

"Zavarovali smo kraj dogodka in pričeli z gašenjem od zunaj, hkrati pa smo pričeli izvajati tudi notranje napade z napadalnimi dvojicami. Jeklenki smo ohladili in jih iznesli na varno. Ko smo požar delno omejili in omogočili vstop gasilcev v objekt, smo takoj pričeli s preiskovanjem prostorov, ker je obstajal sum, da je v prostorih ujeta oseba, kar se je kasneje tudi potrdilo. Najdeni osebi žal ni bilo več pomoči, ob tem izrekamo svojcem iskreno sožalje,"  pravijo gasilci.

Gasilci, policisti, dve ekipi reševalcev in dežurna elektro služba

Pri gašenju so sodelovale enote prostovoljnega gasilskega društva Velika vas in Leskovec pri Krškem, policija, dve ekipi nujne medicinske pomoči in dežurna elektro služba. "Služba nujne medicinske pomoči Krško je oskrbela eno osebo, ki je pri posredovanju dobila opekline po telesu," še dodajajo v Poklicni gasilski enoti Krško. Njihovi gasilci so intervencijo zaključili ob 13.10 uri, na požarni straži pa so ostali gasilci PGD Velika vas in Leskovec pri Krškem.

SREDA, 23. DECEMBER 2020

(09:50) V požaru umrla ena oseba, ki se je nahajala v notranosti objekta

Požar v Venišah

O požaru gospodarskega objekta v Venišah na območju Policijske postaje Krško so bili na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto obveščeni ob 10.46.

"Identiteto pokojnega kriminalisti še potrjujejo"

Policisti so zavarovali območje požara in omogočili gasilcem in reševalcem dostop do objekta. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je v požaru umrla ena oseba, ki se je nahajala v notranjosti objekta, identiteto pokojnega kriminalisti še potrjujejo.

Ob začetnem gašenju se je poškodoval 45-letnik

Kot pravijo policisti, se je ob začetnem gašenju požara poškodoval 45-letni moški, reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Objekt, v katerem je bilo več delovnih strojev je bil v požaru v celoti poškodovan, nastala je večja premoženjska škoda.

Kriminalisti in forenzik vzrok za nastanek požara še ugotavljajo

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto opravljajo ogled požarišča, ugotavljajo vzrok za nastanek požara ter druge okoliščine. S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da v sredo pri ogledu sodeluje tudi strokovnjak Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

(bš)

krško
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja