Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
06.12.2021
12:27
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V noči na soboto v pretepu v Kerinovem Grmu ena oseba poškodovana, krškim policistom so na pomoč priskočili tudi brežiški kolegi. Na Obrežju izsledili dva Afganistanca, še 9 tujcev na zeleni meji.

Pretep v Kerinovem Grmu

Policisti Policijske postaje Krško in Policijske postaje Brežice so v noči na soboto posredovali zaradi pretepa v naselju Kerinov Grm. Policisti so ob prihodu vzpostavili javni red in mir ter ugotovili, da je prišlo do spora in pretepa med več kršitelji, ki so bili pod vplivom alkohola.

Vse okoliščine še preverjajo

Reševalci so lažje poškodovanega udeleženca pretepa oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine dogajanja v noči s petka na soboto še preverjajo, izjave vseh vpletenih so si namreč nasprotujoče. Policisti bodo nato na podlagi ugotovitev zoper udeležence tudi ustrezno ukrepali.

V tovornem delu srbskega tovornjaka dva Afganistanca

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli. Policisti so tujca so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območuju brežiške občine izsledili 9 tujcev

Med 3. in 6. decembrom so policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Zilj (na območju Policijske postaje Črnomelj) izsledili in prijeli devet državljanov Afganistana, na območju Rigonc, Obrežja in Dobove (na območju Policijske postaje Brežice) pa sedem državljanov Afganistana, državljana Kosova in državljana Severne Makedonije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

(eP)

krško
policija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja