Skip to main content
V Posavju 27.2° C Torek, 24. maj 2022
25.02.2020
20:19
Grafika: ePosavje
Policisti Policijske postaje Krško so bili pretekli teden obveščeni o vlomu v Krškem, kjer je neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Izsledili so tatove!

V priporu osumljenec, ki je vlamljal v hiše na območju Posavja

Odtujil prenosnik, ročne ure in nakit

KRŠKO Kot pravijo policisti, je neznanec pregledal prostore in našel ter odtujil prenosni računalnik, ročne ure, zlat nakit in povzročil za okoli 2500 evrov škode.

Sevniški policisti ustavili avtomobil z dvema mušketirjema

Policisti so takoj pričeli z intenzivno preiskavo, zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev storilca. Sevniški policisti so istega dne v popoldanskih urah v Stržišču ustavili osebni avtomobil, v katerem je bil kot potnik 49-letni osumljenec, ki je imel pri sebi ukradene predmete.

Možakarjema so odvzeli prostost

61-letnemu vozniku in 49-letnemu osumljencu z območja Sevnice so odvzeli prostost in ju pridržali. Ukradene predmete so zasegli in jih vrnili oškodovancu.

 

49-letnik osumljen še najmanj petih vlomov v stanovanjske hiše

Policisti so v nadaljevanju preiskave na podlagi zavarovanih sledi vlomov v stanovanjske hiše ugotovili, da je 49-letnik osumljen še najmanj petih vlomov v stanovanjske hiše in sicer dveh vlomov na območju Gorenjega Leskovca, dveh na območju Hrastnika, enega na območju Trbovelj.

Stari znanec policije, večkrat obsojen za kazniva dejanja

Osumljenca, ki so ga v zadnjih osmih letih že 18-krat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, 16-krat je bil za kazniva dejanja tudi obsojen, so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Policisti s preiskavo nadaljujejo

Če bodo prišli do novih ugotovitev, bodo kazensko ovadbo dopolnili

Kot pravijo v sporočilu, policisti s preiskavo nadaljujejo in bodo v primeru novih ugotovitev kazensko ovadbo zoper osumljenca dopolnili.

(bš)

krško
policija
sevnica

Pridružite se nam