Skip to main content
V Posavju 6.5° C Torek, 9. marec 2021
28.09.2020
14:37
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
Policisi so med vikendom v poostreni kontroli prometa v vsega sedmih urah ustavili 18 pijanih voznikov.

V sedmih urah so policisti ustavili 18 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola

Policisti pisali plačilne naloge in obdolžilne predloge

KRŠKO Policisti na območju Policijske uprave Novo mesto so od sobote, od 18. ure, do nedelje, do 1. ure na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozilih in ugotavljali druge kršitve cestno prometnih predpisov.

Med nadzorom so ustavili 405 voznikov

Policisti so ustavili in kontrolirali 405 voznikov in v 18 primerih ugotovili, da kršitelji vozijo pod vplivom alkohola. Deset voznikov je imelo v litru izdihanega zraka do 0,52 miligramov alkohola, osem voznikov pa je imelo v litru izdihanega zraka več kot 0,52 miligramov alkohola.

Enemu kršitelju avtomobil zasegli

Ob tem so policisti enemu izmed kršiteljev, ki je vozil pod vplivom alkohola in ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, avtomobil zasegli. Pijan voznik je v avtomobilu prevažal partnerico in dva otroka. Ob vseh ugotovljenih kršitvah so voznikom izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

23-letnik vozil neregistriran avtomobil

Tablice pa z drugega vozila

Policisti Policijske postaje Krško so v nedeljo dopoldne v Krškem ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kot pravijo policisti, je 23-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

krško
brežice
sevnica
policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja