Skip to main content
Nedelja, 24. september 2023
08.08.2022
14:22
Policija, avtomobil
Foto: arhiv ePosavje
V Šentlernartu je s ceste zletel 20-letnik, nesrečo na Bizeljskem je povzročil 92-letnik, potem ko je trčil v 18-letnega motorista. Sevničanka pa nezanesljiva na cesti, vzrok pa poznan.

20-letnik v Šentlernartu s ceste

V nedeljo okoli 14.30 se je zgodila prometna nesreča v Šentlenartu. Policisti Policijske psotaje Brežice so ugotovili, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila peljal po regionalni cesti iz smeri Brežic proti Trebežu. V Šentlenartu je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste.

Pijan za volanom

Reševalci so lažje poškodovanega povzročitelja in lažje poškodovanega 18-letnega potnika oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper 20-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola, na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Nesreča na Bizeljskem

92-letnik v 18-letnika

Brežiški policisti so bili v soboto okoli 14. ure obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila na Bizeljskem. Policisti so ugotovili, da je nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom povzročil 92-letni voznik osebnega avtomobila. Reševalci so lažje poškodovanega 18-letnega motorista oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

59-letnica nezanesljivo na cesti

Med kontrolo prometa v Sevnici so policisti v soboto nekaj pred 22. uro zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letna kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 1,14 miligramov alkohola.

Odpeljali so jo v pridržanje

Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje in odpeljali v prostore za pridržanje, o vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

brežice
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja