Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
10.10.2020
18:10
Sevnica, 10. oktober 2020
Foto: PGD Sevnica
V petek sršeni v Dečnem selu, v soboto helikopter na Radni, sevniški gasilci pa (tudi) na požaru v Prešni Loki.

Petek

V petek ob 16.36 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Obrežje v naselju Dečno selo v občini Brežice, kjer so z objekta odstranili sršenje gnezdo.

Sobota

Helikopter na Radni

Ob 13.23 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor poletel na Radno, občina Sevnica, od koder je odpeljal obolelo osebo v Urgentni center Celje. Gasilci Prostovoljnega gasislkega društva Sevnica so zavarovali kraj pristanka helikopterja ter reševalcem nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica nudili pomoč pri prenosu obolele osebe.

Požar v Prešni Loki

Ob 14.19 je v naselju Prešna Loka, občina Sevnica, v pomožnem objektu zagorel lesen strop. Domačini so uspeli ogenj pogasiti še pred prihodom gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so leseni strop odprli in objekt preventivno pregledali s termo kamero.

Obvestila in ostale aktivnosti

12 nujnih klicev

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 36-ih urah posredovali 12 pozivov za nujno medicinsko pomoč, dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali tri naročila za odvoz poginulih živali.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica
helikopter
slovenska vojska

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja