Skip to main content
Torek, 28. november 2023
28.04.2020
16:46
Pozor, državna meja
Foto: arhiv ePosavje
V srbskem tovornjaku policisti na Obrežju odkrili štiri Afganistance, ob nadzoru državne meje na območju Policijske uprave Novo mesto izsledili 30 tujcev.

V srbskem tovornjaku štirje Afganistanci, na meji izsledili 30 tujcev

V srbskem tovornjaku štirje Afganistanci

Na mejni prehod Obrežje je v petek na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak.

Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju treh policijskih postaj izsledili 30 tujcev

Največ (11) tujcev je bilo Maročanov

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 24. in 28. aprilom na območju krajev Knežina, Dolenji Radenci, Stari trg ob Kolpi (na območju Policijske postaje Črnomelj), Trnje, Jesenice na Dolenjskem (na območju Policijske postaje Brežice) ter Groblje pri Prekopi in Ostrog (na območju Policijske postaje Šentjernej), izsledili in prijeli 30 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. "Policijski postopki z 11 državljani Maroka, devetimi državljani Alžirije, osmimi državljani Iraka in dvema državljanoma Tunizije še niso zaključeni," pravijo v sporočilu.

 

državna meja
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi