Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
14.08.2020
11:20
Foto: PMP Obrežje
V tovornem delu tovornjaka z registrskimi oznakami Bosne in Hercegovine so policisti odkrili štiri Afganistance, ki so se želeli pretihotapiti v Slovenijo.

V tovornem delu tovornjaka iz BiH štirje Afganistanci

Skriti med tovorom

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so v tovornem delu odkrili štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Policisti so tujce predali hrvaškim varnostnim organom.

Pri nadzoru meje izsledili in prijeli 33 tujcev

Tokrat na območju Črnomlja in Šentjerneja

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Sinji vrh, Miklarji, Zorenci, Sinji vrh (na območju Policijske postaje Črnomelj) in Gorenjega Vrhpolja (na območju Policijske postaje Šentjernej) izsledili in prijeli 33 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki s tujci še niso zaključeni

"Policijski postopki z 11 državljani Bangladeša, desetimi državljani Afganistana, sedmimi državljani Pakistana in petimi državljani Maroka še niso zaključeni," dodajajo policisti.

(eP)

obrežje
državna meja

Pridružite se nam

Poglejte tudi