Skip to main content
V Posavju -0.6° C Petek, 28. januar 2022
24.03.2021
19:53
Požar v Velikem Dolu, Foto: PGD Veliki Kamen
Foto: PGD Veliki Kamen
V torek zvečer v Velikem Dolu v občini Krško zagorel gospodarski objekt, v Sevnici pijan 44-letnik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na dvorišče. Dimniški požar pa tudi v Jablanici pri Boštanju.

Požar gospodarskega poslopja v Velikem Dolu

V torkovem večeru, ob 22.18 je bilo, je v naselju Veliki Dol v občini Krško gorel gospodarski objekt. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško ter prostovoljnih gasilskih društev Veliki Kamen in Senovo so požar pogasili, iznesli plinski jeklenki iz objekta, pregledali objekt s termovizijsko kamero ter preprečili širitev požara na bližnji stanovanjski objekt.

V sredo zjutraj gasilci še enkrat na požarišču

Na kraju je bil prisoten tudi dežurni delavec Elektra Celje, ki je izklopil električno napajanje v objektu. Gasilci PGD Veliki Kamen so ostali na gasilski straži. So pa gasilce na pomoč od tam še enkrat poklicali v sredinem jutru, ob 8.13 so gasilci znova izvozili na intervencijo. Po sanaciji sta na požarišču ponovno začela tleti drva in krma, tako da so gasilci PGD Veliki Kamen kraju z vodo zalili kraj požarišča.

Dimniški požar v Jablanici

Ob 23.22 so posredovali gasilci prostovoljnega gasilskega društva Boštanj v kraju Jablanica, kjer je prišlo na dimniku stanovanjskega objekta do vžiga saj. Gasilci so požar pogasili, opravili pregled s termo kamero, očistili dimnik, ki je bil poškodovan in odsvetovali nadaljnje kurjenje, obveščene so bile pristojne službe. 

Nesreča na Florjanski ulici v Sevnici

Ob 00.16 so na Florjanski ulici v Sevnici posredovali gasilci prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, ki so na površini okoli 50 kvadratnih metrih posipali in očistili razlite motorne tekočine na dvorišču stanovanjskega objekta ter odklopili akumulator na vozilu.

Kaj o nesreči pravijo policisti?

Sevniški policisti so bili obveščeni o prometni nesreči v Sevnici, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo ob stanovanjski hiši in zapustil kraj nesreče. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 44-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo.

44-letnik napihal in ostal brez vozniškega dovoljenja

Povzročitelj, ki je kraj nesreče zapustil, je imel v litru izdihanega zraka 0,38 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev uvedli prekrškovni postopek.

(eP)

krško
pge krško
sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam