Skip to main content
V Posavju 4.7° C Četrtek, 8. december 2022
24.12.2021
10:58
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so imeli v četrtek opravka s 56-letnikom, ki je vijugal po glavni cesti vse od Brestanice do Žadovinka. Zdaj policisti prosijo za pomoč.

56-letnik vijugal od Brestanice do Žadovinka

Prometni policisti so nekaj po četrti uri popoldne v Krškem obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Na številko 113 so prejeli več klicev o nezanesljivi vožnji voznika pasate krških tablic. 56-letni voznik je peljal po glavni cesti od Brestanice proti Krškemu, pri elektrarni v rondoju zavil na obvoznico ter nadaljeval v vožnjo proti Vidmu in Krki. Med vožnjo je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem smernem vozišču, podrsal jekleno varovalno ograjo, zapeljal na pločnik in se skoraj zaletel v nasproti vozeča vozi

Tam so ga preizkusili z alkotestom

Policisti so voznika uspeli ustaviti v Krškem v Žadovinku, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,90 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili strokovni pregled, voznika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Policija, avtomobil

Policisti prosijo za pomoč pri razjasnitvi dogodkov

Policisti za razjasnitev vseh okoliščin prosijo morebitne očividce in voznice/voznice, ki so med 16.00 in 16.13 uro na relaciji od Brestanice do Krškega in nato na obvoznici od hidroelektrarne Krško do Žadovinka srečali črnega pasata krških tablic, ki je vijugal po cesti, se v izogib prometni nesreči tudi ustavljali in mu umikali, da pokličejo na telefonsko številko policije 113.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja