Skip to main content
V Posavju 26.4° C Četrtek, 18. avgust 2022
29.12.2021
08:54
Foto: arhiv ePosavje
V torkovem popoldnevu je možakar za volanom vijugal proti Brestanici, ostal pa brez vozniškega dovoljenja. Po požaru na Žejnem je za okrog 50.000 evrov škode, policisti nadaljujejo s preiskavo.

Vijugal proti Brestanici

V torek okoli 15.30 so občani policiste Policijske postaje Krško obvestili o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi na cesti v smeri proti Brestanici vijugal po vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu. Policisti so se takoj odzvali, kršitelja izsledili in ustavili.

Ostal je brez vozniškega dovoljenja

In kmalu so odkrili razlog za tovrstno početje. Med postopkom so namreč ugotovili, da ima voznik v litru izdihanega zraka 1,07 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Požar na Žejnem

Na Operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Novo mesto so bili o požaru v stanovanjski hiši v Žejnem na območju Policijske postaje Krško obveščeni nekaj pred 16. uro. Ogenj, ki je zajel in uničil ostrešje hiše, so gasilci omejili in pogasili. V požaru se k sreči ni nihče poškodoval, je pa po nestrokovni oceni nastalo za okoli 50.000 evrov premoženjske škode.

Policisti si bodo danes požarišče še enkrat ogledali

Policisti bodo v sredo opravili ogled požarišča in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in vzroka za nastanek požara, o ugotovitvah pa bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja