Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
04.04.2022
08:15
Nesreča, Jelovec
Foto: PGD Sevnica
V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili dvanajst izrednih dogodkov, od tega tri v občini Krško, dva v občini Brežice, pet v občini Sevnica in dva v občini Kostanjevica na Krki.

Petek

V petek ob 16.40 so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice v ulici Stanka Škalerja v Brežicah do prihoda zaposlenih komunalnega podjetja prečrpavali vodo iz vodovodnega jaška, ki je ogrožala stanovanjsko hišo in jim nudili nadaljnjo pomoč.

Sobota

Cesta krških žrtev

Ob 10.03 so na Cesti krških žrtev v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško s tehničnim posegom odprli osebni avtomobil.

Jelovec

V soboto ob 13.10 sta na cesti Boštanj – Mokronog pri naselju Jelovec v občini Sevnica trčili osebni vozili. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, pogasili začetni požar na vozilu, preprečili iztekanje ter posuli že iztekle motorne tekočine, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo iz vozila, nudili prvo pomoč poškodovanim do prihoda reševalcev in pomoč reševalcem pri prenosu poškodovanih oseb. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju, dve poškodovani osebi pa prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, dežurni delavec CGP Sevnica je očistil cestišče.

Vrhovo

Dobri dve uri pozneje je do nesreče prišlo na Vrhovem, kjer je osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica in Poklicne gasilske enote Celje so zavarovali kraj, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči, posipali razlite motorne tekočine in preprečili nadaljnje iztekanje. Reševalci ekip nujne medicinske pomoči Laško in Sevnica so oskrbeli štiri poškodovane osebe in jih odpeljali v bolnišnico.

NMP Krško, rešilec 112

22 nujnih klicev na 112

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so od petka do ponedeljka zjutraj posredovali 22 pozivov za nujno medicinsko pomoč.

Nedelja

Malence

Ob 8.57 so v naselju Malence pri Kostanjevici na Krki gasilci Poklicne gasilske enote Krško vstopili v stanovanjski objekt, v katerem se je nahajala preminula oseba. Gasilci so z detektorjem preverili prisotnost nevarnih plinov ter pregledali in prezračili prostore. Na kraju so bili prisotni policisti in reševalci nujne medicinske pomoči Krško.

Kamenica

Ob 9.05 so v naselju Kamenica v občina Sevnica gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom vstopili v stanovanjski objekt v katerem se je nahajala preminula oseba. Na kraju so bili prisotni policisti in reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica.

brežice
sevnica
nmp krško
nmp sevnica
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi