Skip to main content
V Posavju 25.2° C Ponedeljek, 16. maj 2022
02.08.2021
08:16
Rešilec, NMP Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Med vikendom so imele dežurne službe veliko dela. Tako so med drugim obravnavali dve nesreči kolesarjev, reševalci in gasilci so pomagali dvema, v nedeljo zvečer na CKŽ požar avtomobila.

Sobota v Posavju

Pomoč oboleli osebi

V soboto zjutraj so ob 8.19 v naselju Dramlja, občina Brežice, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice so obolelo osebo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v Splošno bolnišnico Brežice.

Nesreči dveh kolesarjev

Dobri dve uri pozneje je ob 10.29 v naselju Dolenji Boštanj voznik z osebnim vozilom oplazil kolesarja, ki se je pri tem poškodoval. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in prepeljali v brežiško bolnišnico. Tam so popoldne oskrbeli tudi kolesarja, ki je ob 13.22 padel v naselju Slinovce v kostanjeviški občini. Krški reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v Brežice.

Pomoč otroku

V soboto ob 19.11 je na Trgu svobode v Sevnici nenadoma obolel otrok potreboval nujno medicinsko pomoč. Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega Sevnica, ki so nudili pomoč otroku do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Krško, ki so obolelega oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice..

Nedelja v Posavju

Z nedelje na ponedeljek zagorelo vozilo

V nedeljo zvečer, ob 21.15 je bilo, je na Cesti krških žrtev v Krškem zagorelo osebno vozilo, gasilci Poklicne gasilske enote Krško so kraj dogodka zavarovali in požar pogasili.

Julija v Posavju 70 izrednih dogodkov

V preteklem mesecu smo na območju Posavja zabeležili 70izrednih dogodkov, od tega 15 v občini Brežice, štiri v občini Kostanjevica na Krki, 33 v občini Krško in 18 v občini Sevnica.

Prejšnji teden 14, največ (5) v sevniški občini

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili 14 izrednih dogodkov, od tega štiri v občini Brežice, enega v občini Kostanjevica na Krki, štiri v občini Krško in pet v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so sicer v preteklih 12-ih urah posredovali dva poziva za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

brežice
sevnica
krško
nmp krško
pgd sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja