Skip to main content
V Posavju 18° C Sobota, 24. julij 2021
09.03.2021
10:24
Nesreča v Sevnici, 8. marec 2021
Foto: PGD Sevnica
Na cesti Sevnica - Vrhovo je v ponedeljek nekaj pred 12. uro prišlo do prometne nesreče, posredovali so gasilci, reševalci in policisti. Ti so zdaj povedali več o nesreči.

Nesreča pri Boštanju

Ob 11.46 je v naselju Boštanj v občini Sevnica prišlo do prometne nesreče, ko je osebno vozilo končalo na polju ob cesti.

Poškodovano osebo so prepeljali v zdravstveni dom

Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, nevtralizirali in preprečili nadaljnjo iztekanje motornih tekočin, odklopili akumulator na vozilu in nudili pomoč policiji. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v Zdravstveni dom Sevnica.

(10:21) Policisti uradno o nesreči: Pošteno opita 37-letnica zletela s cete

Sevniški policisti so posredovali več informacij o ponedeljkovi dopoldanski nesreči pri Boštanju. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih so ugotovili, da je 37-letnica zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom ter zapeljala s ceste po brežini.

Alkotest je pokazal, zakaj in kako

Policisti so še ugotovili, da je vozila pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imela 0,79 miligramov alkohola (1,64 g/jkg). Tako so ji zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Lažje poškodovano voznico so sicer reševalci oskrbeli in odpeljali v zdravstveni dom.

(eP)

sevnica
pgd sevnica
nmp sevnica

Pridružite se nam