Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
16.11.2021
11:43
Foto: arhiv ePosavje
V Krškem in na Zalokah ukradli gorivo, na Bregah pogrešajo denar, nakit in prenosnik - ocenjujejo, da je okoli 3700 evrov škode. V Armeškem 26-letnik ostal brez avtomobila.

V Krškem in Zalokah zmanjkalo goriva

Na delovišču v Krškem je med soboto in ponedeljkom nekdo vlomil v rezervoarja dveh delovnih strojev in odtujil okoli 70 litrov goriva. V noči na torek je na avtocestnem postajališču Zaloke nekdo iz rezervoarja tovornega vozila hrvaških registrskih oznak iztočil in odtujil okoli 500 litrov goriva.

Na Bregah pogrešajo denar, nakit in prenosnik

V ponedeljek med 6. in 16. uro je v naselju Brege na območju Krškega neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar, zlat nakit in prenosni računalnik. Policisti pravijo, da je neznanec (ali več njih) lastnico oškodoval za okoli 3700 evrov.

Novo mesto, prijeli vlomilce

Nasveti policistov

Luči pustite prižgane

Policisti pravijo, da tatovi v jesenskem in zimskem času najpogosteje vlamljajo v zgodnjih večernih urah in v tiste hiše, v katerih očitno ni nikogar. Tako svetujejo, da ob temnih delih dneva, tudi če od doma odidete le za krajši čas na sprehod ali v trgovino, v hiši pustite prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik – hiša naj ne daje videza, kot da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti prosite sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Doma ne hranite večjih vsot denarja in vrednejšega nakita

Storilci iz stanovanjskih hiš kradejo denar in nakit, ki ga pogosto še vedno najdejo na predvidljivih in lahko dostopnih mestih. Policisti svetujeo, da doma ne hranite večje vsote denarja in vrednejšega nakita. V primeru, da postanete žrtev kaznivega dejanja, jih o tem takoj obvestite na številko 113. Do prihoda policistov ne vstopajte v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničili pa bi lahko tudi sledi, ki bi morda pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. > PREBERI VEČ

26-letnik ostal brez BMW-ja

Ob 15. uri so policisti Policijske postaje Krško na območju Armeškega kontrolirali promet in ustavili voznika osebnega avtomobila BMW 520. 

Vozil brez veljavne vozniške

Avtomobil  je vozil 26-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. BMW so zasegli in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

(eP)

krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja