Skip to main content
V Posavju 26.9° C Sobota, 12. junij 2021
17.05.2021
14:28
Drušče, tatvina kablov in tovornjaka
Foto: Policijska uprava Celje
Štirje moški, doma z novomeškega območja, so v Šentjurju ukradli vozilo, vlomili v trgovino z elektro materialom in ukradli za okoli 13.000 € električnih kablov.

Ukradli poltovornjak, naložili lesene kolute in jih odpeljali proti domu

SEVNICA Celjski policisti so prijeli štiri moške, stare 28, 34, 36 in 44 let, ki so 4. maja 2021, v Šentjurju, z dvorišča podjetja ukradli poltovorno vozilo ter se odpeljali do podjetja z elektro materialom v centru Šentjurja in skozi okno vlomili v skladišče, si odprli vhodna vrata skladišča in ukradli več lesenih kolutov z okoli 8.400 metri električnih kablov.

Iz Škocjana, Semiča in Kočevja

Možakarji, dva doma z območja Škocjana, eden z območja Semiča in eden z območja Kočevja, so električne kable z ukradenim vozilom odpeljali "proti domu". Policistom je pri ugotavljanju vseh okoliščin kaznivega dejanja zelo pripomogel GPS sistem v ukradenem tovornjaku. V podjetju, v čigar lasti je tovornjak, so namreč ugotovili, da je vozilo parkirano na območju Sevnice.

V gozdru pri naselju Drušče razložili ukradene kolute

S preiskovalnimi dejanji so policisti ugotovili, da so storilci ukradene kolute s kabli razložili na gozdni poti v naselju Drušče, vozilo pa parkirali na železniški postaji na območju Sevnice.

Policisti so jih prijeli, ko so se vrnili po kable

Policisti pravijo, da so tatovi del kablov na kraju sežgali, ostale pa skrili. V sodelovanju s sevniškimi policisti so v naslednjih dneh pokrivali območje in osumljene prijeli, ko so se ponovno vrnili na kraj ter jih pridržali, šentjurski policisti bodo osumljene kazensko ovadili.

Starci znanih policijskih kartotek

Kot pravijo policisti, so tri od četverice v preteklosti že obravnavali in so bili pravnomočno obsojeni zaradi tatvin, velikih tatvin, ropa in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja