Skip to main content
V Posavju 8.4° C Četrtek, 30. marec 2023
07.06.2021
17:01
Policija, avtomobil, 113
Foto: arhiv ePosavje
Brežiški policisti so bili v petek zvečer napoteni v Novo vas in Ponikve, od koder je na številko policije prišlo več klicev o streljanju, grožnjami z orožjem ter zasledovanju po cesti.

Iz sivega Megana v zrak odleteli streli

BREŽICE Policisti so v akciji ustavili dve vozili z več osebami. Po prvih ugotovitvah policistov, ki zaradi nasprotujočih izjav dejansko stanje in vlogo posameznikov še preverjajo, naj bi imeli v Ponikvah zabavo, ko se je mimo pripeljal siv megan z več osebami, iz katerega naj bi odjeknili streli v zrak.

Zasledovanje avtomobila so prekinili policisti

Megan, v katerem so bile poleg voznika in sovoznika še štiri mlajše osebe, je nato z veliko hitrostjo odpeljal stran. Za njim so se s črnim pasatom pognali udeleženci zabave in poskušali vozilo dohiteti ter ustaviti, med vožnjo so vanj metali različne predmete, vratolomno zasledovanje pa so prekinili policisti. Megana, ki katerega naj bi streljali, so zasegli in odpeljali na policijsko postajo zaradi nadaljnjih preiskav.

Preiskava še ni končana

Policisti so na kraju našli in zavarovali različne sledove, med njimi tudi tulce nabojev, ter ugotovili identiteto akterjev dogodka, ki prihajajo iz novomeškega in brežiškega konca.

Policisti o dogodku še zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in preverjajo vse okoliščine dogodka, po zaključku policijske preiskave bodo o ugotovitvah obvestili državno tožilstvo.

(eP)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja