Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
07.04.2020
09:47
Policisti na Policijski upravi Novo mesto so v času razglašene velike požarne ogroženosti ugotovili več kršitev.

Od 20. marca so bili obveščeni 26 požarih

Kljub prepovedi požigali travo in podrast

KRŠKO Od 20. marca, ko je na območju celotne države razglašena velika požarna ogroženost, so bili policisti na Policijski upravi Novo mesto obveščeni o 18 požarih v naravnem okolju in osmih požarih v različnih objektih na območju Policijske uprave Novo mesto. Kot pravijo policisti, je šlo v večini požarov v naravnem okolju za kršitve, ko so občani kljub prepovedi požigali travo in podrast.

Še vedno velika velika požarna ogroženost naravnega okolja

In s tem prepovedi požiganja in kurjenja v naravnem okolju

Policisti so v vseh primerih zbrali obvestila in v primerih ugotovljenih kršitev izdali plačilne naloge zaradi kršitev Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju. V času razglašene velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Upoštevajte prepoved!

Policisti ob tem občane pozivao, da upoštevajo prepoved, da bodo interventne službe na voljo tistim, ki jih v teh razmerah najbolj potrebujejo.

(eP)

policija
gasilci
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi