Skip to main content
V Posavju -2.3° C Torek, 25. januar 2022
06.10.2020
13:51
Provida, nadzor na avtocesti
Foto: Postaja prometne policije Novo mesto
Po avtocesti pred Krško vasjo voznik začetnik vozil s povprečnih 210 km/h, na Obrežje 60-letnik pripeljal s pomočjo alkoholov, napihal in končal na treznjenju.

Po avtocesti pred Krško vasjo s povprečnih 210 km/h

21-letnik je imel vozniško dovoljenje komaj leto in tri mesece

BREŽICE Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so popoldne z video nadzornim sistemom Provida opravljali meritve hitrosti na avtocesti. Med Drnovim in Obrežjem, pred Krško vasjo, so vozniku osebnega avtomobila Chevrolet izmerili povprečno hitrost 210,4 km/h.

Za volanom voznik začetnik

Policisti so kršitelja ustavili in med postopkom ugotovili, da gre za 21-letnega voznika začetnika, ki ima vozniško dovoljenje eno let in tri mesece.

Nekaj časa ne bo vozil

Policisti so ga izločili iz prometa, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje, o kršitvi cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

60-letnik na vstop v Slovenijo pripeljal pod vplivom alkoholov

1200 evrov in 18 kazenskih točk

Na mejni prehod Obrežje je v ponedeljek okoli 13. ure na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila iz Slovenije. Policisti so opravili mejno kontrolo in vozniku zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, ta je pokazal, da je imel 60-letni kršitelj v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola.

Odpeljali so ga na streznitev

Policisti so ga odpeljali v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. "Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se voznika, ki ima več kot 1,10 grama alkohola na kilogram krvi ali več kot 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, kaznuje z globo najmanj 1.200 evrov in se mu izreče 18 kazenskih točk," ob tem pravijo policisti.

(eP)

brežice
policija
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja