Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
25.06.2021
10:19
Foto: arhiv ePosavje
Včeraj je v Boštanju zagorelo pri pretakanju plina iz avtocisterne v plinohram, na Čatežu ob Savi pa se je na toboganu poškodovala obiskovalka bazenov.

Zagorelo pri pretakanju plina iz avtocisterne v plinohram

Z Regijskega centra za obveščanje sporočajo, da je včeraj ob 12. uri in 18 minut v naselju Boštanj, občina Sevnica, zagorelo pri pretakanju plina iz avtocisterne v plinohram. »Zagorelo je zaradi poškodbe na polnilni pipi, na kateri je začel uhajati plin, kateri se je zaradi neznanega vzroka zanetil. Ogenj se je razširil še na bližnjo okolico z vrtovi, živo mejo in na dve drevesi,« pravijo v sporočilu. Posredovali so gasilci PGD Boštanj in Sevnica, ki so zavarovali kraj dogodka, požar pogasili, s hitrim posredovanjem preprečili, da bi ogenj zajel bližnji stanovanjski objekt, ohladili 2.600-litrski plinohram, opravili pregled s termovizijsko kamero in detektorjem plina. Obveščene so bile pristojne službe. 

Poškodovana obiskovalka zunanjih bazenov

Nekaj po 16. uri pa se je na Topliški cesti na Čatežu ob Savi na toboganu poškodovala obiskovalka zunanjih bazenov. »Reševalci NMP Brežice so plavalki na kraju nudili prvo medicinsko pomoč in jo prepeljali v UC SB Brežice,« sporočajo.

(ReCO Brežice, eP)

sevnica
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja