Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
28.12.2021
12:34
Sevničanu zasegli 1354 petard
Foto: Policijska postaja Sevnica
Mladoletniku v Sevnici so policisti zasegli 1354 kosov različnih pirotehničnih izdelkov.

1354 kosov pirotehničnih izdelkov

SEVNICA Policisti Policijske postaje Sevnica so v ponedeljek med opravljanjem nalog na območju Sevnice okoli 17. ure mladoletnemu kršitelju zasegli 1354 kosov različnih pirotehničnih izdelkov kategorije F2. Policisti bo zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Od 400 do 1200 evrov kazni

Kot pravijo policisti, "Zakon določa, da se z globo od 400 do 1200 evrov za prekršek kaznuje posameznik, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke, ki so namenjeni le pravnim osebam ali podjetnikom, ki imajo ustrezno dovoljenje, ali ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok. Policisti take predmete zasežejo tudi v primeru, če niso storilčeva last."

Sevnica, rebalans proračuna za leto 2021

Bodi frajer, ne meči petard

"Žal posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi moteče, povzroča strah, občutek nevarnosti in onesnažuje okolje. Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in prestraši, zato pogosto pobegnejo in se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov pa lahko povzroči hude telesne poškodbe s trajnimi posledicami. Policisti bodo nadaljevali z aktivnostmi za ugotavljanje kršitev na tem področju in zoper kršitelje dosledno ukrepali," pravijo policisti.

(eP)

sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi