Skip to main content
Torek, 28. november 2023
15.03.2022
11:21
Policija 113, avtomobil
Foto: ePosavje.com
V ponedeljkovem zgodnjem popoldnevu zažgal folijo z ostanki sena in zapustil požarišče, gasilci so imeli veliko dela. V nesreči v Anžah poškodovana 37-letnica.

Zažgal folijo z ostanki sena in zapustil požarišče

O požaru na območju Zgornje Pohance so bili brežiški policisti obveščeni okoli 13.30. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je moški v bližini hleva zažgal folijo z ostanki sena in pred pogasitvijo zapustil požarišče. Ogenj se je zaradi vetra razširil na kombinirano vozilo in proti gozdu. Požar v neposredni bližini hleva in stanovanjske hiše so gasilci še pravočasno omejili in pogasili, po prvih ocenah je nastalo za okoli 10.000 evrov škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Nesreča v Anžah

Nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča v naselju Anže na območju Policijske postaje Krško. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 37-letna voznica, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila oblast nad vozilom in trčila v kmetijski traktor, ki ga je vozil 44-letni voznik. Reševalci so lažje poškodovano voznico oskrbeli in jo odpeljali v bolnišnico, policisti pa so ji zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Tujci v Slovenski vasi, pri Obrežju in na Drnovem

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Gane, državljanko Kameruna ind državljana Toga, pri Obrežju pet državljanov Gambije in državljana Senegala in pri Drnovem tri državljane Malija. Kot pravijo policisti, postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi