Skip to main content
Petek, 12. april 2024
05.03.2021
11:22
Foto: arhiv ePosavje
Če sta bila prva dva meseca letošnjega leta relativno mirna na številki 112, pa v zadnjih dneh beležijo več dogodkov, po katerih so morali posredovati reševalci, gasilci in policisti.

Štiri intervencije krških poklicnih gasilcev

Poročali smo že, da se je zjutraj v Spodnji Libni zgodila prometna nesreča, ko se je v trčenju tovornega vozila, osebnega vozila in traktorja poškodoval traktorist. Krški poklicni gasilci so nato posredovali še na treh intervencijah, v akciji so bili tudi na Jablancah v kostanjeviški občini, pa v Velikem Dolu pri Koprivnici in pri Dalcah.

Dimniški požar v Sevnici

Nekaj pred 8.30 uro, ob 8.23 je bilo, so v Kajuhovi ulici v Sevnici posredovali gasilci prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, kjer so v dimniku zagorele saje. Gasilci so požar pogasili, s termovizijsko kamero pregledali dimnik in okolico ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

S traktorjem zapeljal v potok

Vzporedno z intervencijo v Spodnji Libni so krške poklicne gasilce in reševalce klicali v kostanjeviško občino, kjer je ob 9.02 na Jablancah voznik traktorja zapeljal po brežini v potok. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so kraj zavarovali, s tehničnim posegom rešili voznika izpod vozila in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Krško, ki so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Še požar pri Črneči vasi

Zvečer so bili na Regijskem centru za obveščanje Brežice obveščeni o še enem požaru, ob 18.30 uri je zagorelo pri Črneči vasi.

(11:22) Policisti o nesreči pri Jablancah

64-letnik stal na priključku, ta v prostem teku

Nekaj po 9. uri se je v nesreči pri delu na območju Kostanjevice na Krki poškodoval 64-letni moški. Krški policisti so ugotovili, da je moški pri postavljanju strebričkov stal na priključku traktorja, traktor pa je bil v prostem teku.

Padel pod traktor in se lažje poškodoval

"Ko je vozilo pričelo drseti po brežini, je moški padel pod traktor in se lažje poškodoval. Reševalci so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico. Policisti bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo," pravijo policisti.

Zapore na cesti Boštanj - Vrh pri Boštanju - Brezovec

Občina Sevnica obvešča o dolgotrajni delni zapori prometa in kratkotrajnih, popolnih zaporah prometa zaradi gradnje opornega zidu in pločnika na odseku lokalne ceste, št. 372331 Boštanj - Vrh pri Boštanju - Brezovec, na pododseku med h. št. Boštanj 40 in 43, med 4. marcem in 30. aprilom 2021, izvajalec del je Javno podjetje Komunala d. o. o. Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

In da je bila četrtkova mera polna, so z Regijskega centra za obveščanje Brežice v preteklih 12-ih urah posredovali enajst pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

kostanjevica na krki
sevnica
pge krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi