Skip to main content
V Posavju -1.2° C Sreda, 8. februar 2023
08.10.2020
18:28
PGD Sevnica, dezinficiranje
Foto: PGD Sevnica
Krški poklicni gasilci so zjutraj posredovali v Gorenji vasi pri Leskovcu, sevniški popoldne na Loki pri Zidanem Mostu, v Brežicah je nekaj pred 15.30 pristal helikopter Slovenske vojske.

Živahen 8. oktober v Posavju

Nagnjeno drevo ogrožalo hišo

Dan so začel krški poklicni gasilci, ki so ob 6.51 v naselju Gorenja vas pri Leskovcu s pomočjo avtolestve odstranili vrh drevesa, ki je ogrožalo stanovanjski objekt.

Razkuževanje okolice doma starejših občanov

Poročali smo že o primeru okužbe s SARS-CoV-2 v Loki pri Zidanem Mostu. V četrtkovem popoldnevu, na Regijskem centru za obveščanje Brežice pravijo ob 13.32, so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica razkužili okolico tamkajšnjega Trubarjevega doma starejših občanov.

V Brlogu našel tulec topovske granate

Najdba iz 1. svetovne vojne

Nekaj minut pred 15. uro, bilo je 14.56, pa je v naselju Brlog v občini Krško občan našel tulec topovske granate, kalibra 75 mm, iz obdobja I. svetovne vojne. Nevarno najdbo je odstranil pripadnik Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije.

Helikopter v Brežicah

Obolelo osebo so prepeljali v Ljubljano

V Brežicah je popoldne pristal helikopter, ko je ob 15.26 posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljala obolelo osebo iz Splošne bolnišnice Brežice v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Obvestila in ostale aktivnosti

Osem nujnih klicev na pomoč

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali osem pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pgd sevnica
pge krško
krško
brežice
slovenska vojska
helikopter

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja