Skip to main content
V Posavju -4.6° C Sreda, 8. februar 2023
18.01.2021
07:46
Foto: arhiv ePosavje
Živahna nedelja v Posavju, gasilci od Sevnice do Brežic so posredovali na štirih intervencijah. Prejšnji teden v Posavju 12 izrednih dogodkov.

Živahna nedelja v Posavju - gasilci na štirih intervencijah

Požar v Žadovinku

V nedeljo dopoldne, ob 10.34 je bilo, se je v Žadovinku, občina Krško, v stanovanjskem objektu pregrevala centralna peč na drva. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Krško, ki so odstranili žareče dele iz peči, pregledali peč, kotlovnico in dimnik.

Pol ure kasneje v Presladolu

Pol ure kasneje so gasilce na pomoč pokllica iz Presladola, kjer je zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Požar je pričel gasiti lastnik, gasilci Poklicne gasilske enote Krško in Prostovoljnega gasilskega društva Rožno pa so ga dokončno pogasili, odklopili elektriko ter prezračili in pregledali prostore.

Proti večeru dve tehnični intervenciji

Ob 17.52 so na Cesti na Dobravo v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanjskega objekta, ob 19.00 pa so na Maistrovi ulici v Brežicah gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Brežice nudili pomoč onemogli osebi, ki je padla v stanovanju.

Prejšnji teden v Posavju 12 izrednih dogodkov

V preteklem tednu so na območju Posavja zabeležili dvanajst izrednih dogodkov, od tega šest v občini Krško, dva v občini Brežice in štiri v občini Sevnica.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 24-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč.

(eP)

pgd brežice
pgd sevnica
pge krško
brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi