Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
14.08.2019
18:26
Foto: arhiv ePosavje
Za sevniškimi gasilci je živahna sreda. Nekaj po 12. uri so posredovali na Savski cesti v Sevnici, nekaj minut pred 15. uro pa je prišlo do požara v naselju Čanje, kjer je zagorela cisterna z oljem.

Okvara črpalke za prečrpavanje meteorne vode

Iz kurilnice in kleti izčrpali 45 kubičnih metrov vode

SEVNICA Ob 12.26 so na Savski cesti v Sevnici gasilci Prostovoljnega gasilskega durštva Sevnica zaradi okvare na črpalki za prečrpavanje meteorne vode iz kurilnice in kleti Šolskega centra Sevnica izčrpali 45 kubičnih metrov vode.

Zagorela cisterna s kurilnim oljem

Poškodovana oprema v garaži

ČANJE Ob 14.56 je v naselju Čanje, občina Sevnica v garaži zagorela cisterna s kurilnim oljem. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica, Blanca in Poklek so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, prečrpali 400 litrov kurilnega olja in z vpojnimi sredstvi posuli garažo in dvorišče.

Vklopili sistem javnega alarmiranja

Kot pravijo v sporočilu, je bila v požaru poškodovana oprema v garaži. Za aktiviranje gasilcev PGD Blanca in Poklek so vklopili sistem javnega alarmiranja z znakom za neposredno nevarnost.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali šest pozivov za nujno medicinsko pomoč, gasilci Poklicne gasilske enote Krško so porabnikom v naselju Straža pri Raki, občina Krško, pripeljali 5 m3 pitne vode.

(eP)

sevnica
pgd sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja