Skip to main content
Sobota, 2. marec 2024
08.07.2019
21:12
Foto: arhiv ePosavje
Na številki 112 so imeli zanimiv ponedeljek. V Krškem intervencija krških poklicnih gasilcev, nekaj po 12. uri nesreča v Gorenji vasi pri Leskovecu, pomoč so potrebovali tudi na Trubarjevi v Krškem.

Živahno na 112

Jašek se je udrl

Ob 9.15 je v Tovarniški ulici v Krškem voznik tovornega vozila zapeljal na kovinski jašek, ki se je vdrl in pri tem poškodoval rezervoar za pogonsko gorivo. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo, preprečili nadaljnje iztekane goriva, že izteklo posuli z vpojnimi sredstvi in madež počistili, okoli petsto litrov preostalega goriva pa so prečrpali v drugo posodo.

Nesreča v Gorenji vasi pri Leskovcu

Ob 12.06 je v naselju Gorenja vas pri Leskovcu, občina Krško, osebno vozilo trčilo v kombinirano vozilo in nato še v drevo. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Gasilci Poklicne gasilske enote Krško so zavarovali mesto dogodka in odklopili baterijo, do izteka motornih tekočin pa ni prišlo. Reševalci nujne medicinske pomoči Krško so voznika na kraju oskrbeli in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice.

Pomoč na Trubarjevi

Ob 12.34 so na Trubarjevi ulici v Krškem gasilci Poklicne gasilske enote Krško nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči Krško pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Podrti dreves

Ob 14.31 je v naselju Slovenska vas, občina Brežice, na telefonske žice obešeno podrto drevo ogrožalo varnost v cestnem prometu. Posredoval je dežurni pri cestnem podjetju, ki je drevo varno odstranil.

Ob 17.30 pa so v naselju Šentjanž, občina Sevnica, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Šentjanž odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjsko hišo.

(eP)

krško
brežice
sevnica
reco brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja