Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
25.08.2020
08:23
Foto: arhiv ePosavje
V ponedeljkovem večeru so imeli posavski gasilci znova opravka s sršeni, tokrat vse od Kostanjevice do Orehovega.

Sršeni nagajali na petih lokacijah, v Brežicah padla kolesarka

Sršeni od Kostanjevice do Orehovega

Dolšce, Videm, Črnc

Prvi so ob o 17.14 posredovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Kostanjevica na Krki, ki so v naselju naselju Dolšce izpod lesene fasade stanovanjskega objekta odstranili sršenje gnezdo. Ob 18.07 so v naselju Črnc v brežiški občini gasilci PGD Obrežje odstranili sršenje gnezdo izpod napušča stanovanjskega objekta, ob 18.39 pa še krški poklicni gasilci v ulici Pot na Polšco v Krškem.

Marof, Orehovo

Ob 19.32 so nato gasilci PGD Obrežje posredovali še na Marofu, občina Brežice, kjer so na napušču stanovanjskega objekta odstranili sršenje gnezdo. Sevniški gasilci pa so nekaj minut po 20. uri posredovali na Orehovem, tam so se sršeni udomačili v dimniku stanovanjske hiše.

Pri padcu se je poškodovala kolesarka

Ob 18.57 se je na Cesti svobode v Brežicah pri padcu poškodovala kolesarka. Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Brežice, ki so poškodovano kolesarko oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Brežice.

Obvestila in ostale aktivnosti

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali tri pozive za nujno medicinsko pomoč, v občini Brežice so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pišece porabnikom v naselju Križe pripeljali 5 m3 pitne vode.

(eP)

brežice
krško
sevnica

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja