Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
16.12.2019
09:35
Bili smo tam, razstava Društva ljubiteljev fotografije Krško
Foto: ePosavje.com
Bili smo tam je naslov letne razstave fotografij, ki so jo v Dvorani v parku pripravili člani Društva ljubiteljev fotografije Krško. Več v prispevku iz oddaje Posavski tednik.

Razstava Društva ljubiteljev fotografije Krško

Vsak avtor sodeluje s tremi fotografijami

KRŠKO Branko Benčin, Jože Lesjak, Peter Lovrenčič, Boris Moškon, Goran Rovan, Anica Valentinc, Jožica Mikek Veber in Tilen Žagar so fotografi, ki so utrinke s svojih potepanj strnili na letni razstavi, ki so jo pripravili v Društvu ljubiteljev fotografije Krško. Vsak avtor sodeluje s po tremi fotografijami.

"Bili smo tam"

"Vsako leto imamo svojo temo, na katero se potem člani pripravijo. Letošnji temi smo dali naslov Bili smo tam in sodeluje 7 avtorjev, vsak pa je najdel svoj kraj, kjer je bil in kjer mu je najbolj ljubo," pove Jožica Mikek Veber, predsednica Društva ljubiteljev fotografije Krško.

Zadnja letošnja razstava društva

"Novejše stvaritve v Krškem je poslikal Boris Moškon, Branko Benčin je bil v Toskani, Peter Lovrenčič na pa Islandiji. Tilen Žagar je zelo lepe črno-bele fotografije posnel doma, naša dolgoletna članica Anica Valentinc je bila na svojem vrtu, Goran Rovan pa je bil nekje v okolici Krškega," je še povedala predsednica. Jože Lesjak je pripravil fotografije s spidveja, Jožica Mikek Veber pa je obiskala Primorsko. Gre za zadnjo letošnjo razstavo društva, v katerem pa sicer že snujejo program za prihodnje leto.

Naslednje leto bodo raziskovali

"Snujemo malo raziskovalno v okviru Blaževih dnevov, v spomin na našega člana Blaža Mirta, bomo predstavili njegovega strica Vita Marina. V letošnjem letu smo ga predstavili kot slikarja, v naslednjem letu pa kot fotografa. Čez leto bomo delali na temo etnografije, fotografirali bomo stare objekte, vsak bo našel nekaj objektov in se predstavil s to temo," še dodaja Jožica Mikek Veber.

(vs, bš, eP)

krško
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja