Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
12.04.2019
14:35
Foto: Knjižnica Brežice
V četrtkovem popoldnevu, 11. aprila 2019, so Klub zdravljenih alkoholikov Brežice (s krajšim nazivom Klub ZA) in Knjižnica Brežice gostili skupni dogodek.

Kakor je v uvodnem nagovoru izpostavila Andreja Les, terapevtka in nova predsednica Kluba ZA, se je naša naveza skozi leta lepo razvijala in tako je bilo četrtkovo predavanje že enajsto zapovrstjo v zadnjih petih letih. Vseskozi za širšo javnost pripravljamo raznolike tematike in veseli nas, da je obiskovalce nagovorila tudi tokratna. Bachovo cvetno terapijo in njeno pomoč v čustvenih stiskah smo spoznavali s psihologinjo in prevajalko Ireno Roglič Kononenko.

Irena, ki se že dve desetletji ukvarja z izbrano temo predavanja, je v Ljubljani ustanovila Inštitut za Bachovo cvetno terapijo, psihično pomoč in umetnostno terapijo. Ljudem pripravlja Bachove kapljice, na celoletnih seminarjih pa izobražuje Bachove cvetne pomočnike. Vodi cvetne delavnice ter plese v krogu za Bachove cvetove, prevaja in piše knjige s tovrstno tematiko.

Namen Bachove cvetne terapije nasploh pa je izboljšati psihično stanje in medosebne odnose, zaradi česar se izboljša posameznikovo počutje. Terapija preprečuje različna obolenja ter spodbuja proces okrevanja. Posameznika obravnava kot celoto. Zdravje je namreč ravnovesje med telesom in duhom.

Cvetne esence nam tako pomagajo, da se v kriznih trenutkih umirimo in »ohranimo mirno glavo«. Za lajšanje tegob vsakdanjika se jih poslužujejo uporabniki po vsem svetu. Na povabilu smo zainteresirane pozdravili s fotografijo Betlehemske zvezde – cveta tolažbe, na predavanju pa videli in spoznali še mnoge zdravilne cvetove, njihov pomen in uporabo. Slednje je popisano tudi v knjigah, ki so bile na dogodku v knjižnični dvorani na voljo za nakup. Mnoge med njimi bogatijo tudi naše knjižne police in si jih lahko izposodite na dom.

Dogodek smo pospremili še z glasbo. Z Ireno je v Brežice prišel mož Igor. Ob spremljavi kitare sta prepevala pesmi za Bachove cvetove.

Mateja Kus,
Knjižnica Brežice

brežice
knjižnica brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja