Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
01.10.2021
19:17
Naj poletavci, Knjižnica Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
V četrtek, 30. septembra 2021, v Tednih vseživljenjskega učenja in v sklopu
Nacionalnega meseca skupnega branja, smo v Knjižnici Brežice pripravili prireditev Dan za Poletavce in NajPoletavce 2021.

Dan za Poletavce in NajPoletavce

BREŽICE Daljše poletne dni si je marsikdo zapolnil z branjem. K temu je mlade med 7. in 12. letom starosti vabil tudi bralni projekt Poletavci – poletni bralci, ki je letos že četrtič zapovrstjo družil bralce v Knjižnici Brežice. Starejši, med 13. in 16. letom starosti, pa so se lahko vključili med NajPoletavce. Letos so ti pri nas potekali drugič, mlade bralce pa vabili k objavi zapisa o prebranem kar preko spleta.

Na bralni polet so se mladi bralci odpravili tudi v drugih krajih po Sloveniji, bralne veščine pa urili v času od 10. junija do vključno 10. septembra. Ob srečanjih v živo med knjižnimi policami in ob pomoči spleta, tj. na daljavo, je v Knjižnici Brežice izpolnjen seznam oddalo kar 127 Poletavcev in 9 NajPoletavcev.

Izmed vseh sodelujočih in na žrebu prisotnih smo izžrebali nagrajenca med Poletavci in nagrajenko med NajPoletavci. Poletavec je prejel Garlando Elektronski pikado Vega, NajPoletavka pa spalno vrečo Kilimanjaro Canyon 200. Oboje podarja podjetje Hervis d. o. o, za kar se mu zahvaljujemo. Vsi uspešni bralci pa so s strani Knjižnice Brežice prejeli še majico, priznanje in nagrado. Za podporo in pomoč se zahvaljujemo še Mestni knjižnici Ljubljana, nosilki obeh bralnih projektov. Dogodek smo ob zaključku evropskega tedna športa sooblikovali s članicama Plesnega društva Imani Brežice. Marsikdo namreč pod streho knjižnice ne pride le po knjige, pač pa tudi na vaje hip hopa, sodobnega plesa, džez plesa, baleta in historičnih plesov (plesi 16. in 17. stoletja).

Naj poletavci, Knjižnica Brežice

Plesalki Eva in Mia sta s sodelujočimi na zoom srečanju delili svoje bralne namige. Slednje so odstrli tudi posamezni Poletavci in NajPoletavci. Knjižničarji mladim nadobudnežem še naprej želimo obilo bralnih potovanj. Naj bo knjiga njihova sopotnica skozi življenje.

Z oktobrom, prazničnim mesecem brežiške občine, začenjamo tudi novo sezono Bralne mavrice. Bralni program je namenjen otrokom od 3. leta starosti do zaključenega 3. razreda osnovne šole.

Zatorej: vabljeni k branju in obisku knjižnice.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice

Pridružite se nam