Skip to main content
Torek, 16. april 2024
08.07.2021
19:24
Zaključni koncert Glasbene šole Brežice
Foto: Glasbena Šola Brežice
Uspešno šolsko leto so učenci GŠ Brežice zaokrožili z zaključnim koncertom v Viteški dvorani Posavskega muzeja Brežice. Pri vodovodnem stolpu se je predstavil pihalni orkester.

Učenci Glasbene šole Brežice tudi letos uspešni na tekmovanjih

Učenci Glasbene šole Brežice so v šolskem letu 2020/2021 tekmovali na desetih različnih državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Prejeli so deset zlatih, pet srebrnih in dve bronasti plaketi ter eno priznanje za udeležbo. Večina tekmovanj je potekala preko spleta in na osnovi poslanih posnetkov.

Na spletnem mednarodnem tekmovanju PaMusFlow 2021 je Izak Vukič na saksofonu  osvojil 1. nagrado in 1. mesto. Na istem tekmovanju je Rea Doria Bergant na saksofonu osvojila 2. nagrado in 2. mesto.

Val Vučajnk je na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev v Ostravi prejel srebrno medaljo. Na 15. mednarodnem srečanju harmonikarjev PannoniAccordion  pa je v klasični glasbi dobil priznanje, saj po pravilniku tekmovanja ocenjevanja ni bilo.

Na spletnem mednarodnem tekmovanju World Open Online Music Competition 2021 je Pia Škaler na trobenti osvojila 2. nagrado.  Ivana Lesinšek in Aiša Kurspahić  sta z violino  osvojili 1. nagradi na spletnem mednarodnem tekmovanju Skala Brčko 2021. Aiša pa se je udeležila še Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je  prejela srebrno plaketo. Na istem tekmovanju je Tarik Kurspahić  za nastop s kitaro prejel bronasto plaketo, Martin Urek srebrno, violončelist Benjamin Ferk pa bronasto. 

Na spletnem mednarodnem tekmovanju Celeia 2021 je Ana Jagrič na citrah osvojila zlato plaketo in 1. mesto. Prav tako se je udeležila Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije, kjer je v prejela zlato plaketo s 3. nagrado. Prejela je tudi posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe.

Lucija Pšenični je na istem tekmovanju v drugi kategoriji osvojila zlato plaketo in 3. mesto. Prav tako se je udeležila Tekmovanja mladih glasbenikov Republike Slovenije in si prislužila zlato plaketo in drugo nagrado.

Tolkalist Žan Krošelj je na Mednarodnem tekmovanju mladih glasbenikov Sonus op. 6, ki je potekalo 13. in 14. marca v Križevcih (Hrvaška), osvojil 1. nagrado in 1. mesto. Kot najvišje ocenjeni tekmovalec v vseh kategorijah je prejel posebno nagrado Lavreat. 

Klavirski duet v sestavi Julija Smrekar in Vid Kolić, se je udeležil dveh spletnih tekmovanj. Na spletnem mednarodnem tekmovanju, ki je bilo organizirano v Sremski Mitrovici, je osvojil 1. nagrado, na spletnem mednarodnem klavirskem tekmovanju, ki je potekalo v Smederevem, pa je v 2. kategoriji osvojil 1. nagrado in 1. mesto. 

Fotogalerija (Foto: Glasbena Šola Brežice):

Pridružite se nam

Poglejte tudi