Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
10.02.2020
13:27
Dnevi kulture v Knjižnici Brežice
Foto: Knjižnica Brežice
Mojca Pokrajculja pometa dom in najde krajcar. Le kaj si lahko z njim kupi? V trgovini opazi lonec, velik rdeč lonec s pikami.

Dnevi kulture v Knjižnici Brežice

BREŽICE Ta bo pravi, si reče, in ga spremeni v svoj domek. Noč pa ima svojo moč in ko zapiha še veter, postane v gozdu hladno. Prestrašene živali potrkajo na vrata njenega doma. Kaj pa se zgodi potem, smo videli v četrtek, 6. februarja 2020, v Knjižnici Brežice, kjer je Kaličopkovo gledališče uprizorilo lutkovno predstavo Mojca Pokrajculja. Vsi, ki ste še vedno radovedni, si lahko zgodbo preberete v knjigi s tem naslovom, saj je predstava narejena po slovenski ljudski pravljici.

Pravljice namreč po mnogih poteh prihajajo med ljudi. V knjižnici najpogosteje potujejo s knjigami, ob posebnih priložnostih pa tudi s predstavo. Jutrišnji slovenski kulturni praznik je ravno pravšnja priložnost, da smo v goste povabili gledališče. V knjižnici ta poseben dan praznujemo kar ves teden. Z otroki smo ustvarjali in poslušali pravljice. Z učenci OŠPP smo se podali na Kekčevo bralno pot, a ne sami. Tokrat smo medse ''povabili'' pesnika Franceta Prešerna. Kulturno dogajanje pa bomo ponesli tudi v prihodnje dni, ko bomo spoznavali Ivana Cankarja in še koga.

Fotogalerija (Foto: Knjižnica Brežice):

Knjižnice smo majhne dežele knjig. Vsak obisk naše dežele bralcem omogoči izposojo posebne vozovnice za potovanje od strani do strani v zavetju udobnih kotičkov doma. Obilo bogatih knjižnih zakladov se nahaja pri nas, ključ do njih pa je branje. Prav k temu nas vabi tudi maskota Knjižnice Brežice – Bralko, ki je včeraj pozdravil obiskovalce predstave, sedaj pa že čaka, da gre na novo pot. Lepo praznovanje ob dobri knjigi vam želimo.

Andreja Dvornik,
Knjižnica Brežice

knjižnica brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja