Skip to main content
V Posavju 6.1° C Četrtek, 25. 2024
24.11.2021
16:04
Sestre, Kukla
Foto: Kinodvor
Film Sestre Katarine Rešek – Kukle je zmagal v tekmovalnem programu 34. švicarskega festivalu Castellinari.

Sestre

Za glavno nagrado, imenovano daniel, se je potegovalo 12 filmov, glavno nagrado pa je prejel prav film Krčanke Katarine Rešek - Kukle, so sporočili iz javne agencije Slovenski filmski center. Festival je potekal med 13. in 20. novembrom. V obrazložitvi nagrade so zapisali, da so nagrado podelili "zaradi formalne svežine in ekspresivne moči, ki zaznamujeta podajanje zgodbe o neznačilnem sestrstvu v izrazito dialektičnem družbenokulturnem kontekstu. Sodobno sestrstvo, ki brezkompromisno premaguje konformizem in tradicionalne sheme ter izraža močno voljo do preživetja v patriarhalni družbi z oblikovanjem novih pravil in zapovedi."

Film je slavil v Clermont Ferrandu

V Sestrah v glavnih vlogah nastopajo igralka Mia Skrbinac ter Sarah Al Saleh in Mina Milovanović, ki sta se s filmom srečali prvič. Film je nastal v produkciji A Atalante in koprodukciji z Nuframe, Zvokarno in Supermarketom, podprt je bil s sredstvi Slovenskega filmskega centra in Viba filma. Producentka filma pa je Barbara Daljavec.

Film krške režiserke je zmagal na festivalu v Clermont Ferrandu, najpomembnejšem festivalu kratkega filma, na 24. Festivalu slovenskega filma v Portorožu je prejel vesno za kratki film. 

(eP)

krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja