Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
12.11.2019
19:40
Kino napovednik, Krško, 12. november
Foto: arhiv Kulturnega doma Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 12. in 17. novembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu napovednika.

Bitka za Midway

Bitka za Midway

(Midway, Roland Emmerich, ZDA, Kitajska, 2019)

Epski spektakel o bitki za Midway, glavnem preobratu na pacifiški fronti v Drugi svetovni vojni, z bogato igralsko zasedbo in režiserjem Dneva neodvisnosti. Bitka za Midway je bila pomorska bitka med mornaricama Japonske in ZDA ter velja za odločilno bitko vojne na Pacifiku v smislu zaustavitve japonskega prodiranja, ki se je začelo z napadom na Pearl Harbor šest mesecev prej. Bitka, v kateri so ključno vlogo odigrala letala in letalonosilke, je potekala v bližini tihomorskega atola Midway, katerega so želeli Japonci zasesti in ga v nadaljevanju vojne uporabiti kot odskočno desko za zavzetje Havajev. Sledila je bitka, v kateri so Američani izgubili eno letalonosilko, Japonci pa štiri. S tem je bila usoda japonske flote zapečatena. Midway je bil rešen japonske invazije.

NA SPOREDU:

  • torek, 12. 11., ob 17.30 uri
  • nedelja, 17. 11., ob 19. uri

Kam si izginila, Bernadette?

Kam si izginila, Bernadette?

(Where'd You Go, Bernadette?, Richard Linklater, ZDA, 2019)

Bernadette Fox je veliko stvari. Njen mož, računalniški genij, jo je vedno videl kot lahko vzkipljivo, nadarjeno in raztreseno soprogo. Prijatelji so jo zmeraj imeli za izredno talentirano in ambiciozno arhitektko. Za svojo 15 letno hči, pa je bila Bernadette vedno najboljša prijateljica in v prvi vrsti, mama. Vendar Bernadette na lepem brez sledu izgine in takrat mora njena hči Bee na potovanje do konca sveta, da bi jo našla.

NA SPOREDU:

  • torek, 12. 11., ob 20. uri

Vechtmeisje, Johan Timmers, Nizozemska, Belgija, 2018

Kickbokserka*

(Vechtmeisje, Johan Timmers, Nizozemska, Belgija, 2018)

Bo je vročekrvna dvanajstletnica. Ker se starša ločujeta, se z mamo in bratom Danijem preseli v predmestje Amsterdama. Soseda Joy jo seznani s kickbokserskim klubom v soseski. Bo je za novi šport nadarjena in kmalu bi lahko nastopila na nizozemskem prvenstvu. Toda ločitev staršev jo zelo teži in njene skrbi postavljajo na kocko nastop na prvenstvu. Bo se mora naučiti, kako obvladati svoja čustva in obenem sprejeti dejstvo, da ne more imeti nadzora nad vsem.

NA SPOREDU:

  • sreda, 13. 11., ob 18. uri
  • torek, 26. 11., ob 18. uri

Doktor Sleep (Doctor Sleep, Mike Flanagan, ZDA, 2019)

Doktor Sleep

(Doctor Sleep, Mike Flanagan, ZDA, 2019)

Stephen King je leta 2013 svetu predstavil roman Doctor Sleep in razložil, da gre za nadaljevanje kultne zgodbe The Shining (Izžarevanje), katero je zaznamoval Jack Nicholson v istoimenskem filmu Stanleya Kubricka leta 1980. Doktor Sleep (deček Danny Torrance iz Izžarevanja) se v svojih štiridesetih letih bori z enakimi demoni, kot se je boril njegov oče - z nasiljem in alkoholizmom. Še vedno travmatiziran od dogodkov, ki so se zgodili v njegovem otroštvu, Torrence kmalu začne uporabljati svoj dar za komunikacijo z umirajočimi v lokalnem društvu Hospic. Njegova zgodba doživi velik preobrat, ko spozna mlado dekle Abro, s katero vzpostavi nadnaravno povezavo, saj se izkaže, da ima tudi sama podobne moči. Danny jo poskuša zaščititi pred kultom "The True Knot", katerega člani prežijo nad otroci s posebnimi sposobnostmi, da bi postali nesmrtni.

NA SPOREDU:

  • sreda, 13. 11., ob 19.45 uri

Božja milost*

Božja milost*

(Grâce à Dieu, François Ozon, Francija, Belgija, 2018)

Alexandre je iskreno veren mož, ki z ženo in otroki živi v Lyonu. Nekega dne po naključju izve, da duhovnik, ki ga je v otroštvu zlorabljal, še vedno dela z otroki. Odloči se, da bo ukrepal ter pretrgal tišino, ki obkroža zločine. Kmalu se mu pridružita še dve žrtvi, vročekrvni François in globoko travmatizirani Emmanuel. A iz boja ne bo nihče izšel nepoškodovan. Po resničnem sodnem primeru posneta drama Françoisa Ozona (Gospodinja) sledi trem moškim, ki združijo moči, da bi razkrinkali cerkveno svetohlinstvo in se osvobodili bremena dolgo zamolčane resnice. Velika nagrada žirije na letošnjem Berlinalu.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 14. 11., ob 19.uri - prestavljeno na nadomestni termin, ki bo sporočen naknadno
  • sreda, 20. 11., ob 18. uri

Pri Addamsovih (The Addams Family, Conrad Vernon, Greg Tiernan, Velika Britanija, ZDA, Kanada, 2019)

Pri Addamsovih

(The Addams Family, Conrad Vernon, Greg Tiernan, Velika Britanija, ZDA, Kanada, 2019)

Če ste mislili, da je vaša družina čudna, pomislite še enkrat. Pred vrati je namreč ena najbolj čudnih, nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu – družina Addams. Novembra na velika platna prihaja animirana družinska komedija, ki prikazuje zgodbo o članih slavne odbite družine.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

  • sobota, 16. 11., ob 17. uri
  • nedelja, 17. 11., ob 17. uri

Izzivalca (Ford v Ferrari (Le Mans '66), James Mangold, ZDA, 2019)

Izzivalca

(Ford v Ferrari (Le Mans '66), James Mangold, ZDA, 2019)

Resnična zgodba o rivalstvu in bitki med Fordom in Ferrarijem za zmago dirke Le Mans leta 1966. Film prikazuje resnično dogajanje na 24 urni dirki Le Mans, kjer je Ford z modelom GT40 po šestletni dominanci Ferarrija le tega trikrat premagal. Matt Damon igra načrtovalca in konstruktorja Carrolla Shelbyja, Christian Bale pa legendarnega voznika Kena Milesa.

NA SPOREDU:

  • sobota, 16. 11., ob 19. uri

KINO KDK Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(KD Krško, eP)

kino spored
kulturni dom krško
napovednik
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja