Skip to main content
V Posavju 8° C Ponedeljek, 27. marec 2023
14.01.2020
19:10
Dollitle, Kino Krško
Grafika: Kulturni dom Krško
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 15. in 19. januarjem 2020. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu.

Filmski kino spored v Kulturnem domu Krško (15. januar 2020):

Resnica, Kino Krško

Resnica*

(La vérité, Hirokazu Koreeda, Francija, Japonska, 2019)

Fabienne je velika zvezda francoskega filma. Da bi skupaj proslavili izid njene avtobiografije, iz New Yorka prispe igralkina hči Lumir z možem in hčerko. A ko se izkaže, da je v knjigi z naslovom Resnica več laži kot resnice, privrejo na dan spomini in dolgo zamolčana čustva. Prvi film Hirokaza Koreede (Tatiči), posnet zunaj Japonske, je iskriva in igriva refleksija o razmerju med materjo in hčerko, v kateri prvič skupaj zaigrata legendarni Catherine Deneuve in Juliette Binoche.

NA SPOREDU:

  • sreda, 15. 1., ob 20. uri
Podli fantje za vedno, Kino Krško

Podli fantje za vedno

(Bad Boys for Life, Adil El Arbi, Bilall Fallah, ZDA, 2020)

Podla fanta sta zdaj nekoliko starejša, ampak nič manj nora in neizprosna. Potem ko Marcus (Martin Lawrence) dolgoletnemu kolegu Miku (Will Smith) zaupa, da se bo kmalu upokojil, češ da je že skrajni čas, ga skuša Mike prepričati v še zadnjo noro misijo. Dvojica se tako še zadnjič poda na vratolomno odpravo proti zločinu, polno spletk, prevar in odbitega humorja. Saj sta navsezadnje podla fanta za vedno.

NA SPOREDU:

  • petek, 17. 1., ob 18. uri
  • nedelja, 19. 1., ob 19. uri
  • petek, 24. 1., ob 20. uri
Polsestra, Kino Krško

Polsestra*

(Polsestra, Damjan Kozole, Slovenija, Severna Makedonija, Srbija, 2019)

Odtujeni polsestri iz Izole sta zaradi okoliščin prisiljeni živeti skupaj v majhnem najetem stanovanju v Ljubljani. Film Damjana Kozoleta (Nočno življenje) je prejel vesno za najboljšo žensko vlogo v Portorožu, svetovno premiero pa je doživel v uradnem tekmovalnem programu festivala v Karlovih Varih.

NA SPOREDU:

  • petek, 17. 1., ob 20. uri
  • torek, 21. 1., ob 20. uri
Dolittle, Kino Krško

Dolittle

(Dolittle, Stephen Gaghan, ZDA, 2020)

Potem ko je pred sedmimi leti izgubil ženo, se ekscentrični doktor John Dolittle (Robert Downey Jr.), slavni zdravnik in veterinar kraljice Viktorije Britanske, umakne pred svetom za visoke zidove graščine Dolittle, družbo pa mu delajo le eksotične živali. Ko pa mlada kraljica (Jessie Buckley) hudo zboli, se mora Dolittle, čeprav nerad, odpraviti na epsko pustolovščino na mitičen otok, da bi našel zdravilo, pri tem pa si povrne duhovitost in pogum, ko naleti na stare nasprotnike in odkrije čudežna bitja.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

  • sobota, 18. 1., ob 18. uri
  • nedelja, 19. 1., ob 17. uri
  • nedelja, 26. 1., ob 17. uri
1917, Kino Krško

1917

(1917, Sam Mendes, Velika Britanija, ZDA, 2019)

Na vrhuncu prve svetovne vojne je dvema britanskima vojakoma, Schofieldu in Blakeu, podana nemogoča misija - v tekmi s časom morata prečkati sovražnikovo ozemlje in prenesti sporočilo, ki bi lahko ustavilo smrtonosni napad na stotine vojakov, med katerimi je tudi Blakejev lastni brat. Vojni spektakel Sama Mendesa je res edinstven filmski presežek za začetek leta 2020, kar se je pokazalo tudi na današnji podelitvi prestižnih filmskih nagradi zlati globus, kjer si je 1917 prislužil kipca za najboljši film (drama), Sam Mendes pa kipca za najboljšo režijo. Celoten film je posnet z enim neprekinjenim posnetkom, kar gledalcu da občutek, da se nahaja sredi vojnega območja, nad njim pa so navdušeni ne samo kritiki in poznavalci temveč tudi vsi gledalci zgodnjih posebnih projekcij po svetu.

NA SPOREDU:

  • sobota, 18. 1., ob 20. uri

KINO KRŠKO Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(KD Krško, eP)

krško
napovednik
kulturni dom krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Zadnje novice

Novice iz Posavja