Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
15.10.2019
07:43
Foto: arhiv ePosavje
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 15. in 19. oktobrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu napovednika.

Pritisk*

(Push, Fredrik Gertten, Švedska, 2019)

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj. Na začetku filma lastnik kavarne v Torontu pove: najhujša stvar, ki lahko doleti tvojo sosesko, je odprtje trgovine z vintage oblačili. Kmalu bodo sledili trendovske restavracije in bari – in ne bo trajalo dolgo, ko bodo ulice preplavili turisti. Vsako drugo stanovanje bo na Airbnbju, in še preden se boš zavedel, bo tvoja soseska podlegla gentrifikaciji.

NA SPOREDU:

  • torek, 15. 10., ob 18. uri
  • torek, 22. 10., ob 20. uri

Prekletstvo Valburge

(Prekletstvo Valburge, Tomaž Gorkič, Slovenija, 2019)

Dva brata, majhna prevaranta, zaradi dosedanjega slabega poslovanja skujeta veleumni načrt za prevaro vseprisotnih premožnih turistov v mestu. Njun načrt je voden turistični ogled lokalne, za javnost zaprte graščine, kjer jih bosta s pomagačem oskubila do zadnjega novca. Za marketinško potezo, ki bo privabljala trume turistov, uporabita mistično legendo povezano z zgodovino graščine. Zbereta prvo skupino turistov v kateri so; švedski satanist na pohodu za dolgo izgubljeno satanistično relikvijo, francoski gotičarji na lovu za vampirji, ruski porno producent z igralkama na poizkusnem snemanju filma in nemška turista, ki sta samo velika ljubitelja piva. Vendar pa se v graščini skriva prava legenda, ki je veliko bolj krvava in strašna. To je groza v vsej svoji slavi, to je prekletstvo Valburge.

NA SPOREDU:

  • torek, 15. 10., ob 20. uri sreda, 30. 10., ob 18. uri

Dvojnik

(Gemini Man, Ang Lee, Kitajska, ZDA, 2019)

50-letnega upokojenega elitnega morilca, Henryja Brogana (Will Smith), zasleduje in mu streže po življenju skrivnostni mladenič, ki lahko predvidi vsak njegov korak. Brogan ugotovi, da gre za njegovega 24-letnega klona. Skupaj s kolegoma se znajde na begu, na poti pa iščejo resnico. Njihovo odkritje Brogana prisili, da gre proti ljudem, ki jim zaupa, in moral se bo odločiti, katero življenje je več vredno - njegovo ali življenje klona.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 17. 10., ob 19. uri

Mali jeti

(Abominable, Tim Johnson, Todd Wilderman, ZDA, 2019)

Podali se bomo na nepozabno epsko avanturo v kraje na daljni vzhod. Ko najstnica Yi na strehi svojega bloka v Šanghaju naleti na mladega jetija, ga s svojima neustrašnima prijateljema Jinom in Pengom poimenuje »Everest« in vsi skupaj se odpravijo na epsko popotovanje na najvišjo goro sveta, da bi magično bitje znova našlo svoje starše in dom. Trije prijatelji pa se bodo morali na dolgi poti do gore Everest spretno izogibati premožnemu Burnishu in zoologinji Dr. Zari, ki skušata jetija na vsak način ujeti.

SINHRONIZIRANO NA SPOREDU:

  • sobota, 19. 10., ob 17. uri
  • torek, 29. 10., ob 16. uri

Zlohotnica: Vladarica zla

(Maleficent Mistress of Evil, Joachim Rønning, ZDA, 2019)

V Disneyjevi Zlohotnici: Vladarici zla, nadaljevanju svetovnega hita zgodbe o Trnuljčici iz leta 2014, začenjata Vladarica zla in njena varovanka Aurora raziskovati kompleksne odnose znotraj družine. Zaradi prihajajoče Aurorine poroke, se ti odnosi razvijajo v različne smeri in se na svoji poti srečajo z nepričakovanimi zavezniki in novimi mračnimi silami.

NA SPOREDU:

  • sobota, 19. 10., ob 19. uri nedelja, 27. 10., ob 17.uri torek, 29. 10., ob 20. uri

KINO KDK Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo.

Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(KD Krško, eP)

krško
napovednik
kino spored

Pridružite se nam

Poglejte tudi