Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
19.02.2020
12:52
Filmski napovednik, Krško
Grafika: ePosavje
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 19. in 23. februarjem 2020. Kaj vse bodo zavrteli tokrat?

Dnevnik Diane Budisavljević

Dnevnik Diane Budisavljević*

(Dnevnik Diane Budisavljević, Dana Budisavljević, Hrvaška, Slovenija, Srbija, 2019)

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Diana Budisavljević, žena uglednega zagrebškega zdravnika, izve, da ustaška vojska pravoslavne ženske in otroke zapira v taborišča, kjer umirajo od lakote in bolezni. Z nekaj prijatelji v svojem stanovanju organizira tvegano kampanjo, s katero reši gotove smrti več kot deset tisoč otrok. Gre za eno največjih humanitarnih zgodb druge svetovne vojne, a Dianino ime je zaradi njenega avstrijskega porekla za dolga leta izbrisano iz zgodovine. Zanjo niso nikoli slišali niti otroci, ki jim je rešila življenje. Film preplete igrani del, spomine preživelih ter arhivske posnetke iz taborišča.

NA SPOREDU:

  • sreda, 19. 2., ob 18. uri
Nesrečniki

Nesrečniki*

(Les misérables, Ladj Ly, Francija, 2019)

Na velika platna prihaja kriminalna drama, ki je bila navdihnjena z nemiri, ki so leta 2005 pretresali Francijo. Neizkušeni policist začne ob spremstvu starejših kolegov hitro odkrivati napetosti, ki vladajo med lokalnimi tolpami. Ekipa policistov se med eno svojih akcij ujame v brezizhoden položaj in dogodek se konča s streljanjem. Pozneje se izkaže, da je konflikt nekdo posnel z dronom. Objavljeni video pomeni grožnjo razkritja resnične slike zapletenih odnosov med policisti in deprivilegiranimi prebivalci predmestij.

NA SPOREDU:

  • sreda, 19. 2., ob 19.30 uri
  • sobota, 22. 2., ob 18. uri
Prekla*

Prekla*

(Dilda, Kantemir Balagov, Rusija, 2019)

Pretresljiva in čudovito posneta zgodba o dveh mladih ženskah, ki iščeta smisel in upanje v ruševinah povojnega Leningrada. 1945, Leningrad. Vojna je opustošila mesto, porušila hiše in prebivalcem pustila globoke rane, tako duševne kot telesne. Čeprav je eno najhujših obleganj v zgodovini končano, se bitka življenja in smrti nadaljuje. Ija, sestra v vojaški bolnišnici, in Maša, ki se je ravnokar vrnila z bojišča, skušata med razvalinami na novo zgraditi svoji življenji. Film je zmagovalec 30. filmskega festivala LIFFe (nagrada vodomec za najboljši film).

NA SPOREDU:

  • četrtek, 20. 2., ob 18. uri
  • petek, 28. 2., ob 20. uri
Vsi proti vsem*

Vsi proti vsem*

(Vsi proti vsem / All Against All, Andrej Košak, Slovenija, 2019)

Vsi proti vsem je politični triler, ki se dogaja v izmišljenem kraju Rovte pod idiličnimi Alpami in govori o demokraciji, volilnih prevarah in razkrajanju družbenih vrednot.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 20. 2., ob 20.30 uri
Ježek Sonic

Ježek Sonic

(Sonic the Hedgehog, Jeff Fowler, Kanada, ZDA, Japonska, 2019)

Ježek po imenu Sonic je izjemno hiter, je modre barve, ni z našega planeta, a ima človeške lastnosti. Rodil se je z izjemno sposobnostjo, da je hitrejši od zvoka, zato tudi ima takšno ime (sonic = zvočen). Poleg vsega pa ima še zelo hitre reflekse, lahko se spremeni v žogo in tako napade sovražnika. Med pustolovščinami na Zemlji se spoprijatelji s policistom Tomom Wachowskim (James Marsden) iz majhnega mesta in skupaj se podata v boj proti zlobnemu dr. Robotniku (Jim Carrey), ki skuša ježka Sonica ugrabiti in prevzeti njegove supermoči, da bi zavladal svetu.

SINHRONIZIRANO

NA SPOREDU:

  • sobota, 22. 2., ob 16. uri
  • nedelja, 23. 2., ob 16. uri
  • četrtek, 27. 2., ob 16. uri
Ptice roparice in fantastična osamosvojitev Harley Quinn

Ptice roparice in fantastična osamosvojitev Harley Quinn

(Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn, Cathy Yan, ZDA, 2020)

Odpadnice Gothama bodo pokazale svoj najboljši obraz! Pripravi se na kaos! Harley Quinn, Črni Kanarček, Renee Montoya, Lovka in Cassandra Cain v čisto svojem filmu.

NA SPOREDU:

  • sobota, 22. 2., ob 20. uri
Emma

Emma

(Emma, Autumn de Wilde, ZDA, 2020)

Na velika platna prihaja filmska adaptacija komičnega romana angleške pisateljice Jane Austin z naslovom Emma, ki razkriva iskanje sorodne duše in ljubezni s srečnim koncem. Emma je lepa, pametna in bogata gospodična, ki v svojem zaspanem mestecu nima tekmice. V bleščeči satiri družbenega razreda in bolečini odraščanja se Emma prebija med neuspelimi poskusi romantičnih zbliževanj, da bi našla ljubezen, ki je bila že ves čas tam.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 23. 2., ob 20.15 uri
  • četrtek, 27. 2., ob 20. uri
Parazit*

Parazit*

(Gisaengchung, Bong Joon Ho, Južna Koreja, 2019)

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Film je dobitnik zlate palme na zadnjem festivalu v Cannesu in štirih oskarjev - za najboljši film, za najboljši tujejezični film, za najboljšega režiserja in za najboljši izvirni scenarij.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 23. 2., ob 18. uri

KINO KRŠKO Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07 488 01 94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo. Pridružujemo si pravico do sprememb programa in terminov. Filmi označeni z znakom * so umetniški filmi.

(KD Krško, eP)

krško
napovednik

Pridružite se nam