Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
28.08.2019
15:02
Foto: arhiv ePosavje
V nadaljevanju objavljamo tedenski napovednik za Kino Kulturnega doma Krško med 29. avgustom in 1. septembrom. Kaj vse bodo zavrteli tokrat? Vabljeni k ogledu napovednika.

Filmski program v Kinu Kulturnega doma Krško

(29. avgust - 1. september 2019)

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu

(Once Upon a Time ... in Hollywood, Quentin Tarantino, ZDA, Velika Britanija, 2019)

Bilo je nekoč ... v Hollywoodu je prava pravcata hollywoodska zgodba, ki pripoveduje o igralcu in njegovem dvojniku, ki se odpravita na pot, da bi našla svoje mesto pod soncem v neizprosni filmski industriji. Njuno potovanje se odvija ob vrhuncu hipijevskega Hollywooda davnega leta 1969. Glavna junaka filma, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), nekdanja zvezda kavbojske TV-serije, in njegov dolgoletni dvojnik Cliff Booth (Brad Pitt), se v obdobju zadnjih vzdihljajev zlatega Hollywooda borita za uspeh v svetovni prestolnici filmske industrije, ki je sploh ne prepoznata več.

NA SPOREDU:

  • četrtek, 29. 8., ob 19. uri

Veliko popotovanje

(The Big Trip, Natalia Nilova, Vasiliy Rovenskiy, Rusija, ZDA, 2019)

Veliko popotovanje se prične, ko raztresena štorklja – Poštar – po nesreči dostavi mladička pando na napačen naslov – k medvedu Mik Miku namesto k družini Panda. Mik Mik, medved, ki vedno dela vse po pravilih, mora zdaj organizirati ekspedicijo za vrnitev malega pande k svojim pravim staršem. Njegov neumorni sosed, zajček Oskar, ga hitro prepriča, da se mu bo na potovanja pridružil, po poti pa spoznata še zgovornega pelikana Grofa in prestrašenega volka Janusa, romantičnega tigra Amurja, skupaj pa se morajo soočiti z velikimi izzivi in nevarnostmi, vendar so odločeni, da bo panda prišel varno v prave roke.

NA SPOREDU:

  • sobota, 31. 8., ob 18. uri
  • nedelja, 1. 9., ob 18. uri

Yesterday (Yesterday, Danny Boyle, Velika Britanija, 2019) Kaj bi naredili, če nihče na svetu ne bi slišal za eno najbolj priljubljenih skupin vseh časov, vi pa bi znali zaigrati vse njihove največje uspešnice? To se po spletu nepredvidenih okoliščin zgodi mlademu umetniku Jacku Maliku, ki se skuša uveljaviti kot pevec in se čez noč znajde v svetu, v katerem skupina The Beatles sploh ni obstajala. S pomočjo agentke Debre se nastopi, v katerih Jack zaigra in zapoje skladbe ene največjih skupin vseh časov, ki jih nihče še nikoli ni slišal, kar vrstijo. Potem ko se njegova slava strmo vzpenja, pa tvega, da bo izgubil svojo najboljšo prijateljico iz otroštva Ellie, ki ga je vedno podpirala in bila edina, ki je verjela vanj. Jack se znajde pred veliko dilemo - ali naj postane svetovno slaven ali naj razkrije, da skladbe niso njegove…

NA SPOREDU:

  • sobota, 31. 8., ob 20. uri

Angel je padel

(Angel Has Fallen, Ric Roman Waugh, ZDA, 2019)

Tretje poglavje filmske franšize, ki se je začela s Padcem Olimpa in nadaljevala z London je padel. V tretjem delu je agentu Banningu podtaknjen poskus atentata na predsednika, iz katerega bo moral izvleči svojo tako svojo lastno agencijo kot FBI ter odkriti resnico o poskusu atentata.

NA SPOREDU:

  • nedelja, 1. 9., ob 20. uri
  • sreda, 4. 9., ob 19. uri

Letni kino: Starec in pištola

(The Old Man & the Gun, David Lowery, ZDA, 2018)

Film sledi resnični zgodbi Forresta Tuckerja (Robert Redford) od njegovega neverjetnega pobega iz zapora San Quentin pri 70. letih do vrste izjemnih bančnih ropov, ki so zmedli oblasti in očarali javnost. Forrest je nadarjen ropar in to počne z neizmernim veseljem. V začetku 80. let se skupaj s še dvema starejšima kriminalcema odpravi na legendarni roparski pohod po ameriških bankah, od koder s pomočjo svojega šarma odnesejo na milijone dolarjev. Detektiv John Hunt (Casey Affleck) si prizadeva, da bi ga ujel, a bolj ko mu je za petami, bolj očaran postaja s Forrestovo predanostjo umetnosti ropanja. Med enim od pobegov Forrest spozna vdovo Jewel (Sissy Spacek), ki ga zares vidi takega, kot je, in ga ljubi kljub poklicu, ki ga je izbral.

NA SPOREDU:

  • sobota, 31. 8., ob 21. uri (atrij gradu Rajhenburg / Romanska dvorana v primeru slabega vremena) vstop prost

KINO KDK Cene vstopnic: 5 € / 6 € (3D projekcija). Podrobnejše informacije o vsebini filmov najdete na www.kd-krsko.si / Predprodaja, prodaja in rezervacija vstopnic: blagajna Kulturnega doma Krško (t: 07-488-01-94). Delovni čas: pol ure pred projekcijo.

kulturni dom krško
kino spored
napovednik

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja